Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havárie u Svatého Kříže zablokovala večer silnici z Brodu na Jihlavu, zemřeli dva lidé

/
/
/
2114 Zobrazení



Ke střetu dvou osobních aut Toyota a BMW došlo před půl osmou večer v úterý 15. června u Svatého Kříže na Havlíčkobrodsku. Na místě zasahovali policisté, hasiči a zdravotníci.

„Na pomoc vyjela lékařská posádka z Havlíčkova Brodu a vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. Následky nehody jsou bohužel tragické. Jedna osoba přes veškerou snahu záchranářů svým těžkým zraněním podlehla. Druhý pacient byl ve vážném stavu letecky transportován do brněnského traumacentra,“ popsal prvotní informace havárie Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Na místo vyjeli havlíčkobrodští profesionální hasiči. „Z jednoho z havarovaných vozů hasiči vyprostili zaklíněnou zraněnou osobu a předali ji do péče zdravotníků. Následně ji zdravotníci transportoval letecky do brněnské nemocnice. Komunikace zůstala po střetu zcela neprůjezdná. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. Zásah na místě události stále probíhá,“ doplnila Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

„V osobním vozidle Toyota zemřela spolujezdkyně a řidič byl v kritickém stavu převezen vrtulníkem do zdravotnického zařízení v Brně. Při převozu do nemocnice na následky nehody zemřel. Ve voze BMW cestovaly tři osoby, nikdo z nich se při nehodě nezranil. Na místo vyjely všechny složky Integrovaného systému Kraje Vysočina a k nehodě byl vyslán také kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z Havlíčkova Brodu.
Z prvotního ohledání na místě nehody vyplynulo, že dvacetiletý řidič osobního vozu BMW, který přijížděl ve směru od Jihlavy, narazil do zadní části osobního vozidla Toyota, které vyjíždělo na hlavní silnici od Svatého Kříže a v době nárazu se už nacházelo ve svém jízdním pruhu.
Případ dopravní nehody si na místě k dalšímu prověřování převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Havlíčkův Brod. K případu bude přizván také soudní znalec z oboru dopravy,“ upřesnila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter