Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasičská fontána rozzářila rybník pod Zelenou horou

/
/
/
784 Zobrazení



V rámci oslav Tři století Poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře se v neděli 28. srpna sešlo více jak 200 hasičů na břehu Konventního rybníka u zámku ve Žďáře nad Sázavou. Za pomocí 50 proudnic a doprovodu barokní hudby se jim podařilo vytvořit na hladině rybníka velkolepou podívanou, kterou sledovalo několik stovek diváků.

Doslova celá louka a prostranství pod Zelenou horou bylo zaplněné. Před zraky diváků se odehrál světelný koncert a vodní balet několika tisíců kubických metrů vody v jednom okamžiku. Živá vodní fontána byla vytvořená za pomoci všeho, co hasiči ke své práci běžně používají – požární čerpadla, požární hadice, požární proudnice.


Přípravy na tak velkolepou show se ale nikdy neobejdou bez komplikací, a tak při odpoledních zkouškách se zjistili, že několik hasičských mašin, není schopné pracovat na plný výkon po celou dobu představení a tak jich muselo dojít k jejich výměně. Vše se ale nakonec podařilo bez problémů vyřešit a večer už vše fungovalo jak mělo.

Oslavy na zámku ve Žďáře budou ještě pokračovat v září, více informací najdete na webu pořadatelů.

  • Facebook
  • Twitter