Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodská radnice dokončila Dům dostupného bydlení, žadatelé musí splňovat stanovená kritéria

/
/
/
927 Zobrazení



V obytné zóně Rozkoš v Havlíčkově Brodě dokončila radnice výstavbu Domu dostupného bydlení. V třípodlažním objektu vzniklo čtrnáct malometrážních bytů s bezbariérovým přístupem a výtahem.

Celkové náklady na výstavbu činí zhruba 29 milionů korun, necelých 18 milionů korun pokryla dotace ze Státního fondu podpory investic, která byla určena na výstavbu dvanácti sociálních bytů v tomto objektu.
Ty obsadí nájemníci, u nichž bude rozhodovat výše příjmů a nevyhovující bytové podmínky. Sociální byty nebudou sloužit k trvalému bydlení, nájemní smlouvy město uzavře pouze na dobu dvou let. Nájemné je stanoveno v souladu s nařízením vlády, jeho výše bude činit 74 Kč za m². Zbývající dva byty budou pronajímány v režimu standardního nájemního bydlení.

Nový městský dům je součástí komplexu nově budovaných bytových objektů v této lokalitě. Třípodlažní objekt, který svou velikostí i vzhledem respektuje okolní zástavbu, doplnily terénní úpravy, zpevněné plochy a parkovací stání.

  • Facebook
  • Twitter