Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

První PPP projekt v sociální oblasti: V Humpolci slavnostně otevřeli nový domov pro seniory

/
/
/
902 Zobrazení



Skupina SeneCura oficiálně otevřela svůj v pořadí sedmnáctý domov pro seniory v České republice a třetí v kraji Vysočina. V Humpolci vznikl díky partnerství veřejného a soukromého sektoru. Slavnostního otevření se zúčastnili jak zástupci vedení společnosti, tak kraje a místní samosprávy.

Moderní SeniorCentrum SeneCura v Humpolci disponuje celkovou kapacitou 203 lůžek. Po dokončení se do něj přestěhovali klienti ze dvou dosluhujících domovů v Humpolci. „Pro Kraj Vysočina je to historicky první projekt, který vznikl v rámci spolupráce veřejného a soukromého sektoru. Díky dohodě kraje se společností SeneCura se podařilo vybudovat a provozovat na Vysočině nové moderní sociální služby, které podle současného evropského trendu splňují vysoké nároky na péči o seniory. Nový domov je součástí krajské sociální sítě a kraj tak bude na provoz zařízení finančně přispívat,“ říká hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Projekt je první svého druhu v oblasti sociální péče. Zařízení patří Kraji Vysočina, náklady na jeho vybudování a závazek provozovat domov 25 let ale nese společnost SeneCura. Domov je tedy součástí krajské sítě sociálních služeb, poplatky se tudíž nijak neliší od ostatních krajských zařízení.
V SeniorCentru funguje část lůžek v rámci služby Domova pro seniory a část jako Domov se zvláštním režimem pro seniory s Alzheimerovou chorobou či jiným typem demence. Klienti mají k dispozici vybavení pro různé formy terapie, masáže či cvičení.

V porovnání se dvěma staršími domovy v Humpolci je ubytování zařízené v moderním designu a je také útulnější. „Pokoje spíše připomínají domácnosti, kde se klienti mohou skutečně cítit jako doma, společně v menší skupině trávit volný čas, a hlavně mít dostatek pohodlí a prostoru,“ říká finanční ředitelka skupiny SeneCura Dita Chrastilová.

Součástí péče v centrech SeneCura je široká paleta aktivit, díky nimž klienti mohou aktivně využívat volný čas – od cvičení přes tvořivé činnosti až po nejrůznější společenské události. Cílem je přitom zejména vnést do každodennosti seniorů radost, rozptýlení a možnost co nejvíce pokračovat v běžném životě.

SeniorCentra společnosti SeneCura hrají roli i pro propojování generací a prohlubování respektu ke stáří. „Důležitou součástí našich aktivit je setkávání mezi našimi klienty a dětmi či studenty z okolních školek a škol. Společně podnikají řadu činností, ať už se jedná o vyprávění ze života, výtvarné dílny nebo čtení,“ doplňuje Věra Husáková, provozní ředitelka SeneCura.

  • Facebook
  • Twitter