Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči v Suché slavili

/
/
/
1041 Zobrazení



V sobotu 8. června byla v Suché u Havlíčkova Brodu velká sláva. Připomínalo se 110 let od založení tamního Sboru dobrovolných hasičů.

V místním hostinci Antonína Tecla byla 1. července 1909 odpoledne svolána schůze obecního výboru pro zřízení sboru dobrovolných hasičů v Suché. Na této schůzi byla provedena volba prozatímního výboru sboru dobrovolných hasičů v Suché: zakládajícími členy byli Antonín Kutlvašr, Karel Tecl, Karel Kutlvašr st., Vojtěch Švec, Antonín Culka, Karel Kutlvašr ml., František Štefánek, Josef Bouchner a Antonín Tecl ml. „K dnešnímu dni máme 36 členů z toho je 14 žen a 22 mužů. Nad 60 let věku je devět členů, z toho jsou tři ženy a šest mužů. Mladších 15 let zatím nikoho nemáme,” uvedl Josef Vaněček , současný starosta SDH Suchá.
Na počest 110 výročí byli oceněni nejdéle působící členové sboru. Bylo jich šest, kteří jsou ve sboru přes 50 let. První byl Miloslav Šimek 66 let, manželé Julie a Stanislav Paznochtovi 58 let, Božena Pecháčková 58 let, František Culka 58 let a Bohumil Culka 54 let. Součástí hasičských oslav byl i Dětský den, který si užily místní i přespolní děti. Divadlo Mrak zahrálo pohádku O Palečkovi, pak byla disco show se soutěžemi o ceny. Doprovodným programem byl skákací hrad a projížďka v kočáru s koňským spřežením. Po celé odpoledne se o hudební doprovod postarala kapela Malá Lesanka. Na hasičské oslavě v Suché se představili i hasiči z Mírovky. Vystoupily i místní děti pod vedením budoucí učitelky Klárky Šircové.

  • Facebook
  • Twitter