Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči ukončili zásahy v chovech ve Vanči a Častoticích

/
/
/
146 Zobrazení



V pátek 16. února odpoledne odjelo z Vanče na Třebíčsku první nákladní vozidlo naložené kadáverem do kafilerní společnosti. Před odjezdem z nebezpečné zóny prošlo nezbytnou dekontaminací. Hasiči dokončili i zásah v chovu v Častoticích.

„Hala je vyklizená, dekontaminací prošel vůz naložený kadáverem. Po dekontaminaci techniky a věcných prostředků bude provedena dezinfekce haly,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.
Po čtvrté hodině odpoledne začal zásah v Častoticích. „Do haly vstoupila první skupina složená z příslušníků HZS Kraje Vysočina a pracovníků farmy. Zasahovali ve dvou halách, ve kterých 44 tisíc ptačí chřipkou nakažených kusů drůbeže. Zásah byl ještě večer úplně ukončen, z areálu odjel poslední vůz naložený kadáverem. Následně proběhla dekontaminace techniky a věcných prostředků a dezinfekce hal, ve kterých jsme zasahovali,“ dodala Petra Musilová.

Úvodní foto: Zásah hasičů ve farmě, archiv HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter