Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výtvarné workshopy pro děti na jaře v Třebíči

/
/
/
207 Zobrazení



V roce 2024 pokračuje Muzeum Vysočiny Třebíč v pořádání výtvarných workshopů pro dětského návštěvníka. LALTAP je název výtvarných muzejních aktivit. Navazují na výtvarný příměstský muzejní tábor, kde se děti staly členy spolku LALTAP.

Výtvarnými workshopy k výstavám chce muzeum v dětech probudit zájem o výtvarné umění, podpořit místní výtvarníky a zprostředkovat setkání s nimi. V roce 2023 v Třebíči uskutečnili tři workshopy pod vedením zkušených lektorů – odborníků a jednu exkurzi. Děti si měly možnost vyzkoušet velkoformátovou malbu s výtvarníkem Zdeňkem Šplíchalem, také techniku kyanotypie s Honzou Slavíčkem či si vyrobily betlémovou figurku pod vedením betlémářky Ilony Klawitter. Během podzimu jsme společně vyrazili do ateliéru Aliterra v Tasově, kde jsme modelovali technikou pro nevidomé.

Děti jsou tak zapojeny prostřednictvím výtvarných workshopů a dílen do procesu učení v oblasti kulturní. Rozvíjí svoji kreativitu, komunikaci, spolupráci, motorické dovednosti. Učí se vnímat výtvarné umění jako možnost vyjádření se, inspirace, diskuse, vnímání a respektování názoru jiných. V roce 2024 nás čekají čtyři workshopy a jedna exkurze.

neděle 25. února, 14.00–16.30
Kontrastní malba na plátno, lektorka Drahomíra Maloušková
workshop k výstavě Konec lesa začátek
cena 50 Kč

neděle 17. března, 14.00–16.30
Akční malba na sololit, lektor Lubomír Kerndl
workshop k výstavě L. Kerndla v zámecké konírně
cena 50 Kč

čtvrtek 28. března, 8.00–15.00
Exkurze do Galerie 12 a workshop ve zdejší kovárně v Náměšti nad Oslavou
lektoři Pavel Tasovský st. a Pavel Tasovský ml.
Exkurze proběhne v rámci prázdninového dne. Cena 300 Kč (100 Kč exkurze, 200 Kč prázdninový den)

neděle 21. dubna 14.00–16.30
Vyšívané obrazy, lektorka Petra Zelenková
workshop k výstavě Nástěnných kuchařek
cena 50 Kč

neděle 26. května, 13.00–16.00
Smaltované obrazy, lektorka Petra Janoušková
workshop k výstavě Open Per4mance
cena 50 Kč

Workshopy jsou určeny dětem školního věku bez doprovodu rodičů. Projekt je realizován za finanční spoluúčasti EU prostřednictvím Národního plánu obnovy a Ministerstva kultury ČR.

  • Facebook
  • Twitter