Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fotografická výstava: Kafkárna – genius loci

/
/
/
496 Zobrazení



Výstavu třetí umělecké generace rodiny malíře a grafika Ivana Svatoše až do konce července hostí Letní minigalerie ve Třech Studních na Žďársku, zájemci mohou zdarma zhlédnout fotografický soubor mladé umělkyně a začínající fotografky a Svatošovy vnučky Kláry Buttry nazvanou Kafkárna – genius loci.

Novoměstská rodačky z vysočiny vystavuje černobílé umělecké fotografie vzniklé ve známém pražském historickém ateliéru sochaře Bohumila Kafky, kterému se odjakživa přezdívalo Kafkárna. Nachází se v Praze Střešovicích a má skutečně specifický genius loci.

Známý český fotograf a dlouholetý pedagog na FAMU Jaromír Čejka ke Klářiným fotografiím řekl: „Hned nad první fotkou se mi vybavuje ono náhodné setkání deštníku a šicího stroje na operačním stole… Kafka je tu stále s námi, na každém kroku. Od ví po, kam patří. A my to díky Kláře víme taky.“

Klára je studentkou pražské střední grafické školy Hellichova. Už na základní škole se ale věnovala umělecké tvorbě. Účastnila se dvakrát filmového projektu Paměť národa a vyhrála několik soutěží, např. v celostátním festivalu Je sais faire en français získala Klára cenu za první místo a zároveň speciální ocenění poroty za animovaný film o rodině Bradyových. V soutěži vyhrál také její návrh nového loga pro základní uměleckou školu Pštrossova.

Výstava je otevřena od pondělí do neděle mezi 9.00 a 12.00 a od 15.00 do 18.00.

  • Facebook
  • Twitter