Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva řidiči přišli o víkendu na Vysočině o řidičské průkazy kvůli alkoholu

/
/
/
752 Zobrazení



Policisté zastavili o víkendu na silnicích Vysočiny dva řidiče, kteří usedli za volant poté, co požili větší množství alkoholu. Oběma policisté zadrželi řidičské průkazy.

Prvního hříšníka přistihla policejní hlídka v sobotu 10. listopadu v Rybném na Jihlavsku. „Při silniční kontrole osobního vozu měla policejní hlídka podezření, že řidič požil alkoholické nápoje před jízdou. Proto ho vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní – 1,88 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 1,86 a 1,80 promile alkoholu v dechu.
Čtyřiačtyřicetiletý řidič policistům přiznal, že požil alkohol před jízdou a s naměřenými hodnotami souhlasil. Lékařské ošetření spojené s odběrem krve nepožadoval,“ popsala první případ Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Druhého pak zastavili policisté v Krasíkovicích na  Pelhřimovsku v neděli 11. listopadu časně ráno kolem třetí hodiny. „Řidič osobního vozu Peugeot 206 projížděl po místní komunikaci od Kojčic směrem do centra Krasíkovic, kde ho před domem zastavila a kontrolovala hlídka dopravní policie. Dechová zkouška odhalila 2,10 promile alkoholu v dechu, opakované dechové zkoušky měly také pozitivní výsledky – 2,21 a 2,19 promile alkoholu v dechu. Policisté sedmačtyřicetiletému řidiči zakázali další jízdu,“ dodala Dana Čírtková s tím, že policisté oběma řidičům na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu s vozidlem. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • Facebook
  • Twitter