Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva muži pachateli vloupání do trafik na Vysočině

/
/
/
765 Zobrazení



Pelhřimovští kriminalisté dopadli dvojici mužů, kteří mají na svědomí vloupání do prodejen tabáku v Humpolci a na Třebíčsku. Způsobili škodu ve výši téměř jednoho milionu korun. Jeden z mužů je několikanásobně soudně trestaný recidivista.

„K prvnímu vloupání došlo v polovině listopadu v ranních hodinách v Jemnici. Neznámí pachatelé se vloupali do prodejny, kde odcizili zejména tabákové výrobky v hodnotě převyšující částku devadesáti tisíc korun. O dva dny později zaměřili svoji pozornost na trafiku v Humpolci. Odsud si odnesli mimo jiné cigarety, celá balení tabáku, tabatěrky, baličky a drtičky tabáku, náplně do elektronických cigaret, ale také telefonní dobíjecí kupóny, SIM karty a finanční hotovost. Celkem si odnesli zboží v hodnotě přes půl milionu korun. Do stejné prodejny v Humpolci se vrátili opět za necelý týden. Tentokrát si odnesli obdobné zboží v hodnotě kolem dvou set padesáti tisíc korun,“ přiblížila policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Vylomené dveře u jedné z vykradených trafik, archiv Policie ČR

Na základě shromážděných informací a důkazů se pelhřimovským kriminalistům v souvislosti s výše uvedenou trestnou činností podařilo o několik dní později zadržet na Havlíčkobrodsku dva podezřelé muže. Jednalo se o muže z Brněnska ve věku osmnácti let a devětatřicetiletého muže z Uherskohradišťska. „Zahájili jsme trestní stíhání dvou mužů, kteří byli obviněni ze spáchání zločinu krádeže a z přečinu poškození cizí věci, vše ve formě spolupachatelství,“ uvedl Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality. Odcizené zboží pachatelé prodali a peníze z prodeje použili pro vlastní potřebu.
Starší z obviněných mužů byl už v minulosti několikrát soudně trestán převážně pro majetkovou trestnou činnost. Naposledy mu byl uložen v červenci loňského roku nepodmíněný trest v délce trvání osmi měsíců. „Podali jsme státnímu zastupitelství podnět na vzetí obviněného devětatřicetiletého muže do vazby,“ řekl Luboš Jakoubek. Na základě rozhodnutí soudu, který návrh státního zástupce akceptoval a na obviněného muže uvalil vazbu, ho policisté eskortovali do věznice.
„Za trestnou činnost, ze které jsou oba muži obviněni, lze uložit trest odnětí svobody až na osm let,“ dodal Luboš Jakoubek. Případ policisté nadále vyšetřují.

  • Facebook
  • Twitter