Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mikuláš v Jaroměřicích nad Rokytnou

/
/
/
694 Zobrazení



Příchodu svatého Mikuláše na jaroměřické náměstí pátého prosince předcházelo vypouštění balonků přání s napsanými přáníčky na papírovém lístku.
V místní knihovně pod vedením knihovnice Jitky Kriegsmannové si zájemci vybrali balónek napuštěný heliem, napsali na papírové přáníčko své touhy a přání a po čtvrté hodině odpolední společně s ostatními balónkáři vypustili balonky do vzduchu na jaroměřickém náměstí. Protože nebyl silný vítr, balonky letěly do výše a odnášely s sebou naděje na vyplnění přání.

Úderem 17.00 vyšel z místní radnice svatý Mikuláš se svým doprovodem. Mikuláše zastupoval zastupitel Luděk Hejmalíček, anděla Julie Dusíková a pod čertovskými kožichy byli ukryti Fanda a Péťa Celovy. Svatý průvod došel ke Svaté trojici na malé pódium a děti, které už čekaly na to, aby mohly začít přednášet básničky a zpívat písničky, se postavily do řady za sebe a čekaly až na ně dojde řada. Po svém vystoupení každý dostal od andělky Julky perník a mandarinku a mohlo se skamarádit s čerty, kteří procházeli mezi lidmi, nebo se jít napít teplého čaje, který čepovala do kelímků paní knihovnice.

  • Facebook
  • Twitter