Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Havlíčkově Brodě o současné architektuře i památkách

/
/
/
992 Zobrazení



Konference nazvaná Památkář, projektant a investor ve vzájemném dialogu se uskutečnila ve středu 5. a ve čtvrtek 6. prosince ve velkém sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě.

„Cílem konference, podobně jako v roce 2016, bylo poukázat na současný stav našich památek a na přístup jejich vlastníků k péči o ně samotné. Opět se účastníci zabývali vzájemným vztahem památkářů, architektů a investorů pohybujících se v mnohdy rozbouřených a nejasných hladinách památkového prostoru.
Na dobrých i méně zdařilých příkladech ukázali reálnou skutečnost dnešního stavu i současný trend vývoje v oblasti památkové péče, památkového urbanismu i architektury.
Památkáři, projektanti a investoři jsou třemi subjekty, kteří nesou značnou odpovědnost za uspořádání našeho veřejného urbanizovaného prostoru i za dotváření historicky definovaného krajinného rázu,“ vysvětlil smysl pořádání konference hlavní pořadatel Libor Honzárek, který s nápadem pořádat podobné konference v Havlíčkově Brodě před lety přišel.
Vedle architektů a projektantů se konference zúčastnili také zástupci Národního památkového ústavu v Telči, ale také studenti Střední průmyslové školy stavební ak. St. Bechyně v Havlíčkově Brodě.

Více informací na: www.konferencehb.cz.

  • Facebook
  • Twitter