Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva klenbové mosty u Vílance čeká oprava

/
/
/
586 Zobrazení



Společnost FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby, a. s., provede celkovou opravu dvou klenbových mostů u Vílance na Jihlavsku za 17,58 milionu korun bez DPH. Oprava mostu ev. č. 38-077 a ev. č. 38-078 bude probíhat souběžně v rámci jedné stavby. Zhotovitel už převzal staveniště a bude moct začít s opravami na silnici I/38.

Most ev. č. 38-077 přes místní potok bude přestavěn na propustek. Provede se demolice příslušenství a horní části poprsních zdí. Z koryta se odstraní nánosy bahna a pod samotnou klenbu se umístí ocelová trouba. Prostor mezi troubou a kamennou klenbou se zaplní betonem. Vpravo bude svislé betonové čelo a vlevo šikmý zpevněný svah kamenem do betonu. V místě odstraněných říms se provede krajnice s dosypáním svahu.

Druhý z mostů ev. č. 38-078 bude kompletně zdemolován a nahrazen přesypaným železobetonovým rámem se zavěšenými křídly. Koryto pod mostem bude zpevněno kamenem do betonu. Římsy budou osazeny ocelovým zábradelním svodidlem. Výstavba nového mostu bude probíhat za úplné uzavírky silnice I/38 a provoz budou sveden na provizorní objízdnou komunikaci vlevo od mostu. Doprava v prostoru obou mostů bude řízena kyvadlově světelnou signalizací.

Přibližně do poloviny května 2022 bude třeba provést zatrubnění toku potoka Jihlávka u mostu ev. č. 38-078 a realizovat stavbu provizorní komunikace. Tato etapa bude probíhat bez zásadního omezení na silnici I/38. Teprve po dokončení provizorní komunikace a jejím uvedení do provozu bude přistoupeno k uzavírce silnice I/38, k demolici stávajícího mostu a kyvadlově řízenému provozu po zřízeném silničním provizoriu.

  • Facebook
  • Twitter