Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dukovanská elektrárna a Vodní přečerpávací elektrárna Dalešice se otevřou veřejnosti

/
/
/
759 Zobrazení



Informační centra Jaderné elektrárny Dukovany a Vodní přečerpávací elektrárny Dalešice přivítají po dvouměsíční pauze vynucené ochrannými opatřeními proti covidu své návštěvníky už v sobotu 12. března. Ročně navštíví elektrárny ČEZ více než 200 tisíc lidí, od školáků až po zahraniční individuální návštěvníky.

Své brány znovu otevírají infocentra obou jaderných elektráren – Dukovan a Temelína, lidé ale budou moci opět navštívit také vodní elektrárny Dalešice, Dlouhé stráně, Hučák, Orlík, Štěchovice a klasickou elektrárnu Ledvice. Zájemci o exkurze se už nyní mohou přihlašovat prostřednictvím e-mailu nebo telefonicky, vše potřebné najdou na www.cez.cz/infocentra.

„Návštěvníky jsme dosud vítali jen skrze projekt Virtuálně v elektrárně, už se ale těšíme, až za námi přijdou osobně. Jsme rádi, že stihneme jaro a hlavní turistickou sezónu,“ říká Kateřina Bartůšková, vedoucí infocenter Skupiny ČEZ. „Tradičně patříme mezi nejpopulárnější technické cíle a věřím, že si k nám lidé po dvouměsíční pauze zase najdou cestu. Mají se na co těšit,“ dodává Kateřina Bartůšková.

Poté, co ČEZ v lednu vyhlásil omezení návštěv, nahradil programy v infocentrech unikátními virtuálními prohlídkami z interaktivního televizního studia. Dosud je absolvovalo téměř 70 tisíc lidí, zejména studentů. Navštívit se dají až do konce března.

Návštěva infocenter ČEZ je s výjimkou Dlouhých Strání a Orlíku zdarma. V případě zájmu o prohlídku je nutné se předem objednat prostřednictvím webové stránky.

  • Facebook
  • Twitter