Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě začala rozsáhlá obnova domu Masarykovo náměstí 21

/
/
/
1034 Zobrazení



Jihlavské radnici se podařilo na unikátní projekt získat grant z norských fondů v nejvyšší možné výši, a to 39 milionů korun. Celkové náklady na opravu domu se odhadují na 80 milionů.

Přízemí a sklepní prostory budou zacíleny na komunikaci a služby pro zákazníky. Jejich součástí zůstane čajovna a knihkupectví Kuba & Pažízek. První patro nabídne dva sály pro pořádání společenských akcí nebo pracovních setkání. V domě bude vybudováno také nové podkroví s badatelskou a vzdělávací funkcí se zaměřením na architekturu.

Rekonstrukce domu Masarykovo náměstí 21 by měla skončit na podzim 2023. O rekonstrukci promluvili primátorka města Karolína Koubová, náměstek pro obnovu městské památkové rezervace Martin Laštovička, architekt ze společnosti Ateliér Štěpán, která zpracovala projektovou dokumentaci, Marek Štěpán a David Vítů, provozní ředitel dodavatele stavby, společnosti PS Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter