Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Domácí hospic Vysočina zakončil rok oslav vysázením třešňové aleje

/
/
/
796 Zobrazení



Domácí hospic Vysočina si letos připomíná 20 let výročí svého vzniku. V průběhu celého roku pořádal akce připomínající toto kulaté jubileum.
Na závěr roku si Domácí hospic Vysočina naplánoval slavnostní sázení aleje.

„Přemýšlela jsem o nějakém hezkém způsobu, jak si připomenout založení hospice a jeho dvacetiletou cestu.
Když zavřete oči a představíte si cestu, je často lemována stromy. Strom je krásný životní symbol, ať už o něm přemýšlíme jakýmkoliv způsobem. A ještě lepší je, když ho můžeme vidět a být v jeho blízkosti. A proč je to zrovna třešňová alej? To vám můžu vysvětlit třeba na jaře příštího roku. Dost často v životě nás naše plány a sny stojí hodně úsilí a námahy, času,
trpělivosti, děláme všechno, co můžeme. Ale někdy neděláme nic a jen přijímáme, co k nám
jakoby samo přichází. Velké příběhy v životě v sobě mívají obojí. A příběh hospice v Novém Městě na Moravě je velký příběh… Těším se, že se budeme pod Třemi kříži, a nejen, tam často potkávat,“ uvedla strůjkyně nápadu a jedna ze zakladatelek hospice Eva Pelikánová.
V plánu bylo slavnostní sázení třešní za účasti zástupců Města, zaměstnanců a podporovatelů Hospice ať už současných, či minulých. Situace s koronavirem ale realizaci této akce zhatila.
Proto se Hospic rozhodl alespoň pro vytvoření krátkého videospotu, který bude k vidění na jeho youtube kanále a stránce na facebooku.

Třešňová ale pod Třemi kříži


Projekt sázení aleje třešní přesně zapadl i do programu revitalizace oblasti kolem Tří křížů, který mělo v plánu Nové Město na Moravě už několik let. Proto se rozhodlo na akci zásadní měrou podílet. Město nakoupilo stromy a pracovníci technických služeb provedli jejich odborné zasazení. Alej bude označena kamenem s pamětní cedulkou, která bude účel vysazení aleje
připomínat. Děkujeme tímto Městu za veškerou spolupráci a podporu naší činnosti.

  • Facebook
  • Twitter