Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Domácí hospic Vysočina má nového primáře

/
/
/
1047 Zobrazení



Významný posun v odbornosti poskytované zdravotní péče udělal Domácí hospic Vysočina. Dosud neobsazenou pozici primáře bude od ledna 2019 zastávat zkušený paliatr a anesteziolog Pavel Svoboda. Nový primář má zkušenosti jak ze zařízení hospicového typu, tak z nemocničního prostředí.

„Obsazení primariátu zvyšuje kredit naší organizace jak u osob, které využívají služby hospice, tak u odborné veřejnosti. Pavel Svoboda k nám přináší zkušenosti i inovace, které mají pevné základy v praxi,“ říká k nástupu nového člověka do čela zdravotníků ředitel hospice Petr Hladík.

Primář Pavel Svoboda se nyní seznamuje s organizací a s péčí v terénu, kterou hospic poskytuje v okrese Žďár nad Sázavou a Jihlava. Od nového roku bude garantem rozšíření služeb, kdy hospic začne poskytovat i náročnou dětskou paliativní péči.

„Péče o lidi v závěru života odráží úroveň a vyspělost dané společnosti. Máme společné ambice dále zlepšovat tuto péči a pomáhat lidem v jednom z nejobtížnějších období života, a to v tom prostředí, kde si to přejí,“ říká nový primář hospice Pavel Svoboda.

Pavel Svoboda

dosavadní praxe: Lůžkový hospic sv. Josefa a Mobilní hospic Sv. Jana v Rajhradě, Hospic sv. Zdislavy v Třebíči, Nemocnice sv. Zdislavy Mostiště (Centrum robotické chirurgie na Vysočině), Nemocnice Třebíč.

Člen České společnosti paliativní medicíny – předseda revizní komise.

Titul MUDr. získal studiem Univerzity Karlovy v Praze, Lékařské fakulty v Hradci Králové (1999 – 2005).  Rozšíření vzdělání a licence získával na odborných seminářích a praxích v ČR i zahraničí v Salzburgu (Dětská paliativní péče, Paliativní péče v Neurologii a Neuroonkologii), v rumunském Brašově (Klinická excelence v paliativní péči) a další.

Nástavbová atestace: Paliativní medicína (2016)

Atestace v základním oboru: Anesteziologie a intenzivní péče (2010)

Pavel Svoboda se ve volném čase věnuje sportu, včelařství a hudbě, rád cestuje.

Další lékařské posily

Nástup nového primáře není jedinou aktivitou Domácího hospice Vysočina na poli zvyšování odbornosti poskytované péče. V prosinci a lednu začnou v organizaci nově pracovat dvě lékařky.

Zájem o služby Domácího hospice Vysočina stoupá, v roce 2016 poskytl péči u 86 osob, v roce 2017 už u 106 pacientů, letos jeho služby využil stejný počet lidí už v září. Stoupá zájem i o další služby hospice, např. o odlehčovací služby a sociální a zdravotnické poradenství.

  • Facebook
  • Twitter