Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Do Brodu přijede eurokomisařka Jourová, debatovat bude se studenty i veřejností

/
/
/
877 Zobrazení



Jak by měla v budoucnu fungovat Evropská unie? Právě o tom bude na večerní přednášce se zájemci debatovat současná eurokomisařka Věra Jourová. Letní žurnalistickou školu dnes navštíví také novináři Jindřich Šídlo nebo Filip Rožánek.

Společně s Věrou Jourovou (ANO) bude v Brodě o budoucnosti evropské integrace večer diskutovat exilová novinářka a ještě nedávno komentátorka Deníku Lída Rakušanová.

Jejich debatu bude řídit další novinář Jindřich Šídlo, který v současnosti působí v televizi Seznam. Beseda začíná v 19.00.

Přednášku ale – podobně jako každý den – organizátoři Letní žurnalistické školy naplánovali taky na odpoledne. To bude se studenty i se zájemci z Brodu a okolí diskutovat Filip Rožánek – aktuálně pracuje pro server DigiZone.cz.

V minulosti Rožánek působil například v Českém rozhlase nebo v Hospodářských novinách.

Se zájemci bude debatovat především o trendech, které žurnalistiku ovlivňují v současnosti – tedy v éře rozvoje internetu, chytrých telefonů a tabletů. Řeč tak bude například o takzvaných fakenews (tedy o lživých zprávách, které jejich autoři z různých důvodů úmyslně šíří po internetu), nebo o tom, jaký vliv má na současná média reklama nebo tiskoví mluvčí. Setkání s Filipem Rožánkem začíná v 15.30.

Obě diskuse se budou konat v havlíčkobrodském Klubu Oko. Vstup je volný. Není potřeba se nikde předem registrovat ani hlásit. Kompletní program Letní žurnalistické školy najdete ZDE.

Ilustrační foto: Wikipedie

  • Facebook
  • Twitter