Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Děti v Havlíčkově Brodě se seznámily s prací policistů

/
/
/
439 Zobrazení



Havlíčkobrodští policisté věnovali dopoledne v úterý 28. května dětem ze základních a mateřských škol ve města, na tradiční akci Dne otevřených dveří se přišlo podívat kolem pěti set dětí.

Příležitost podívat se na policii v Havlíčkově Brodě využily nejen děti havlíčkobrodských škol, ale také děti škol z Lučice, Věže, Úsobí a Šmolov.

„Jednalo se o třetí ročník a policisté si opět připravili ukázky své výzbroje a výstroje, služebních vozidel a děti měly možnost podívat se do částí policejní budovy, kde policisté pracují a do policejních cel. Ukázky práce policejních psovodů se svými čtyřnohými parťáky se tentokrát zúčastnili také speciálně vycvičení psi. Svoji práci bravurně předvedli němečtí ovčáci Jack a Bonny, kteří jsou specialisté na vyhledávání výbušnin. Poslušnost, ale také umění okamžitě zakročit proti nebezpečnému pachateli, který ohrožuje okolí, dětem profesionálně ukázal německý ovčák Nero.
Děti se mohly seznámit s prací kriminalistických techniků a zajistili si i svoji první stopu, a to v podobě vlastních otisků prstů, které si odnesly domů na památku. Vyzkoušely si také modelové situace, při kterých si zkusily zavolat na linku tísňového volání například, když naleznou nebezpečný předmět jako je zbraň, nebo když uvidí někoho něco ničit. V tomto případě děti viděly sprejera, který chtěl postříkat zeď budovy, vše tak dobře dopadlo, děti včas přivolaly policii, která sprejera zadržela,“ přiblížila
policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

V Chotěboři mohly děti budovu obvodního oddělení navštívit minulý týden, ve Světlé nad Sázavou je policisté se svojí prací, výzbrojí, výstrojí a technikou seznámí příští týden. „Jsem velmi rád, že dětem můžeme zprostředkovat nevšední zážitek a seznámit je se svojí činností. Akce má velký význam zejména z hlediska prevence, která je pro nás velmi důležitá. Pokud by si byť v jediném případě díky tomuto druhu prevence jedno z těchto dětí vzpomnělo a překonalo strach z neznámého a dokázalo pomoci sobě nebo někomu jinému například tím, že včas přivolá pomoc, bude to pro nás tou největší odměnou,“ dodal Pavel Nováček, vedoucí územního odboru Havlíčkův Brod.

  • Facebook
  • Twitter