Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Debata o evropských médiích v havlíčkobrodském klubu Oko

/
/
/
543 Zobrazení



Portál Euractiv.cz pořádá diskusní setkání na téma Budoucnost EU: Jsou evropská média skutečně svobodná?, které se uskuteční 18. března od 14.00 do 15.30 v klubu Oko v Havlíčkově Brodě.

Účast potvrdila eurokomisařka Věra Jourová (online), europoslankyně Radka Maxová a europoslanec Tomáš Zdechovský (zatím není jasně, zda online či osobně), Robert Břešťan, šéfredaktor portálu Hlídací Pes, a Milan Pilař, zakladatel Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského.

Akce je organizována jako součást Konference o budoucnosti Evropy. Její realizaci podpořila Evropská unie. Organizátorem je Kancelář Evropského parlamentu v ČR ve spolupráci s portálem Euractiv.cz.

Nezávislá a objektivní média jsou pilířem demokratické společnosti. Dohlížejí na vlivné lidi, informují občany a poskytují přehled o dění kolem nás, díky kterému se můžeme ve světě lépe orientovat a rozhodovat. Evropská mediální krajina však mnohdy uvadá – vydavatelství jsou v rukou oligarchů, novináři čelí verbálním i fyzickým útokům a kvůli nedostatku financí končí řada regionálních redakcí. Evropská unie si klíčovou roli médií uvědomuje a chce je podpořit. Právě tyto skutečnosti bychom na debatě rádi reflektovali.

V diskuzi by měly zaznít odpovědi na otázky:
Jaká je role médií v dnešní době internetu a sociálních sítí?
Jak je vnímá veřejnost, zejména s ohledem na pandemii covidu-19?
V jakém stavu se nachází evropská a česká mediální krajina?
Jakým problémům novináři a jejich vydavatelé čelí?
Ve kterých státech dochází k závažným problémům?
Měla by se EU snažit evropská média podporovat?
Může to udělat bez toho, aby narušila jejich nezávislost?

  • Facebook
  • Twitter