Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další pěstírna na Jihlavsku skončila, zasáhli policisté

/
/
/
864 Zobrazení



Jihlavští kriminalisté dopadli šestatřicetiletého muže z Jihlavy, který si v bytě zřídil pěstírnu konopí. Při domovní prohlídce kriminalisté kromě kompletní pěstírny zajistili rostliny konopí a usušenou marihuanu. Muže kriminalisté zadrželi a obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu.


„Muž měl pěstírnu zřízenou v podkroví, místnost byla rozdělena příčkou tak, aby mohla být v jedné části pěstírna a v druhé prostor pro skladování potřebných věcí a zpracovávání konopí. V místnosti byl pěstební stan kompletně vybavený předměty určenými k urychlenému růstu rostlin s dvaceti rostlinami konopí, kriminalisté vše zajistili. Při domovní prohlídce zajistili také už zpracovanou marihuanu, která bude podrobena zkoumání na odborném policejním pracovišti,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Na internetu si muž nastudoval postup pěstování konopí tak, aby byl obsah látky THC co nejvyšší, a poté začal s jeho pěstováním. „Konopí dále sušil a vyráběl z něho marihuanu. Cykly pěstování konopí a výroby marihuany opakoval s tím, že po každé sklizni získal několik stovek gramů marihuany. Drogu užíval pro svoji potřebu a také ji distribuoval dalším lidem, kterým ji poskytoval zdarma. Naposledy obviněný muž zasadil rostliny konopí ve své pěstírně letos v lednu a pěstoval je až do poloviny minulého týdne, kdy provedli kriminalisté v bytě zákrok a jeho drogovou trestnou činnost ukončili,“ přiblížila tisková mluvčí.
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Jihlavy. „Byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality. Obviněný muž je dlouhodobým uživatelem drog.
Muž byl ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou drogovou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel Radim Novák.

  • Facebook
  • Twitter