Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ďábelský virtuóz Ivan Herák & trio ve Velkém Meziříčí

/
/
/
1160 Zobrazení



V úterý 13. listopadu vystoupí od 19.00 v Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí Ivan Herák, který patří k nejvyhledávanějším českým cikánským houslovým virtuózům. 

Za doprovodu cikánského tria uslyší posluchači virtuózní skladby i teskné balady pro sólové housle převážně z maďarské, rumunské a slovenské romské lidové tvorby s prvky klasicko-romanticé hudby.

Houslista Ivan Herák pochází z muzikantské rodiny, je absolventem konzervatoře v Topolčanech. Jeho neobyčejný talent se rozvíjel pod vedením profesora Oleg ter Martirosova. Muzikální výjimečnost, kterou disponuje v kombinaci s hudebním cítěním, mimořádným projevem a improvizací potvrzuje i jeho dosavadní pestrá koncertní činnost. Ivan má za sebou řadu nahrávek a spolupracuje s uznávanými kulturními osobnostmi jakými jsou Ida Kelarová, Zuzana Lapčíková, Jaroslav Svěcený, Yvetta Blanarovičová, Iva Bittová, Václav Hudeček, českobudějovická filharmonie s šéfdirigentem Janem Talichem a dalšími. Dále ho můžete vidět vystupovat jako sólistu také s Talichovým komorním orchestrem, pro něhož vytvořil řadu transkripcí. Cit pro hru na housle dostal do vínku od svých předků. Charismatický projev, přednes jemných tónů v kontrastu s divokými rytmy ho dělají jedinečným umělcem. Houslová sóla, která se vám dostanou do žil či schopnost plynule procházet různé hudební proudy jsou součástí okouzlujícího projevu tohoto virtuóza, který si vždy získá každé publikum.

Trio tvoří Ivan Herák, housle, Josef Fečo, kytara, Marek Boldi, kontrabas.
Vstupné: 150/120 Kč (děti, studenti, senioři)

Předprodej vstupenek a abonentek: Jupiter club, s.r.o., Náměstí 17, 594 01 Velké Meziříčí, telefon: 566782004, 566782001, e-mail: program@jupiterclub.cz, www.jupiterclub.cz

  • Facebook
  • Twitter