Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Chudobu v Česku přibližuje výstava v přízemí jihlavské radnice

/
/
/
681 Zobrazení



V přízemí jihlavské radnice budou do konce října v rámci Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů vystaveny fotografie doprovázející projekt Chudé Česko. V České republice žije podle statistik pod hranicí chudoby téměř milion lidí, častou příčinou jsou dluhy a navazující exekuce.  

Projekt Chudé Česko novinářů ze zpravodajského portálu Aktuálně.cz a Hospodářských novin poukaze na rozpor mezi ekonomickou prosperitou Česka a velkým množstvím lidí, kteří žijí pod hranicí chudoby.
„Chtěli jsme detailněji zmapovat obrovský kotel emocí a negativní energie, který výrazně ovlivňuje společenské dění v celé zemi. A to včetně voleb i podpory silně populistických a extremistických kandidátů. Jsem velmi rád, že se to kolegům povedlo, na celém speciálu strávili několik měsíců,“ říká šéfredaktor Aktuálně.cz Josef Pazderka.

Výstava snímků pochází z rukou fotografa Aktuálně.cz Jakuba Plíhala a přibližuje jednotlivé příběhy lidí pod hranicí chudoby. Vernisáž výstavy proběhne 26. října od 16.00. Na výstavu bude navazovat debata s autory projektu, která se uskuteční 28. října v Horáckém divadle.

Více o projektu naleznete na www.chudecesko.cz.

  • Facebook
  • Twitter