Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Chudobínská borovice z Víru se stává fenoménem

/
/
/
2787 Zobrazení



Ať už patříte k těm, kteří hlasovali, nebo se teprve hlasovat chystáte, jedno je jisté. Určitě jste museli během posledních týdnů slyšet o Chudobínské borovici. Ta se totiž stala doslova fenoménem.

Je už velkým úspěchem, že v roce 2019 se vítězem národního kola soutěže o Strom roku 2019 stala právě Chudobínská borovice z Víru, která stojí na místě původní obce Chudobín, zatopené při vzniku Vírské přehrady. Jde údajně zhruba o 350 let starý strom, který je opředený řadou pověstí. Vítězství v národní soutěži dostalo tento strom do ankety o Evropský strom roku 2020. Borovice tak soupeří s dalšími patnácti vítěznými stromy Evropy a potrvá jen do konce února 2020, přičemž určitě není bez šance.
V současné chvíli bojuje o stupně vítězů, a rozhoduje každý váš hlas. Můžete tedy podpořit jeho kandidaturu na Evropský strom roku 2020 už jen pro jeho pohnutou historii a také s ohledem na současnou devastaci lesů v celé České republiky.

Chudobínská borovice má i své facebookové stránky a to dokonce dvoje. https://www.facebook.com/Chudobinskaborovice/
https://www.facebook.com/groups/547112719327631/?ref=search

Na nich můžete sledovat jak se borovici daří v anketě a občas se dozvědět i něco zajímavého o historii. Bohužel najdou se tu i tací, kteří dobrý úmysl mění v šílenství a v honbě za slávou do skupiny nahrávají selfíčka ze zakázané zóny. K samotnému stromu je totiž přístup zakázán.

Pokud chcete tedy dát hlas některému z finalistů, máme pro vás jednoduchý návod:

  • Z každé emailové adresy lze hlasovat pouze jednou
  • Při hlasování musíte vždy označit dva kandidáty (tím je zajištěno, že kandidát z velkého státu nepřehlasuje kandidáta z malého státu)

Pro hlasování rozklikněte následující odkaz.

Po rozkliknutí uvedeného odkazu můžete pro potřeby svého hlasování o každém stromu zjistit jeho stručný příběh i aktuální počet hlasů, které už získal.

  • Facebook
  • Twitter