Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Chotěbořská Tančírna hostila vynikající duo

/
/
/
916 Zobrazení



Panský dům Chotěboř uspořádal v pátek 1. dubna koncert dua Honza Holeček & Pavel Marcel. Oba muzikanti působili a působí v mnoha rockových kapelách.

Pavel Marcel byl dlouhá léta neodmyslitelnou součástí skupiny Pumpa a nyní je dvorním kytaristou Michala Prokopa, je součástí kapely Framus Five, ale také Tria Michala Prokopa.
Honza Holeček je v současné době frontmanem legendární kapely Flamengo, která nyní nese název Flamengo reunion session, dále vystupuje se svojí kapelou Livin Free a po dlouhá léta vystupoval po boku Luboše Andršta ať už v jeho Blues bandu nebo v kapele Energit.

Honza a Pavel začali spolu hrát ve skupině The Allmann Company, která vznikla ke konci roku 2019 ve složení: zpěv, hammond B3 – Jan Holeček, kytary – Pavel Marcel a Jindřich Musil, Stanislav Hörner – basová kytara a Jiří Zelí Zelenka – bicí.
Základ repertoáru kapely tvořily písně kultovních Allman Brothers Band, legendy jižanského rocku. Už dva roky funguje Holeček & Marcel Project. Dokonce vydávají 8. dubna 2022 CD pod názvem Light Up Your Fire.

V Chotěboři odehráli skladby z repertoáru skupin Allman Brothers Band, Bad Company, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Van Deer Graaf, Simon and Garfunkel a hudebních veličin jménem Neil Young, Murray Head, Johny Casch a Cat Stevens.
Honza Holeček vzpomenul na svého kamaráda Luboše Andršta, který zemřel 20. prosince 2021 ve věku 73 let. Byla mu věnována skladba Nothing´s gonna bring us down.

Mnozí přítomní diváci asi při koncertu zavzpomínali na své mládí, protože odehrané skladby patřily jim. Honza Holeček výborně uváděl koncert a vtipně vysvětlil proč si zakoupili banjo které použil Pavel Marcel při skladbě Gallows Pole od Led Zeppelin. Doporučuji zakoupení CD Light Up Your Fire a při jeho poslechu si připomenou koncert v Chotěboři, kde mistrně hrál na kytaru i banjo Pavel Marcel. Honza Holeček zaujal hrou na kytaru, foukací harmoniku a zpěvem.

„Po delší přestávce vlivem covid-19 začínají lidé chodit na koncerty,“ uvedl Pavel Halama, restauratér, promotér a šéf produkce hudebního klubu Tančírna. V pátek 8. dubna koncertuje v Panském domě kytarista Michal Pavlíček.

  • Facebook
  • Twitter