Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Charitativní bazar MOCI Pomoci vynesl bezmála 28 tisíc

/
/
/
846 Zobrazení



Šest organizátorů týmu MOCI Pomoci a hlavně všichni zapojení dárci a nakupující z Jihlavy a širokého okolí mohou za výsledek letošního 2. ročníku Charitativního bazaru MOCI Pomoci.

Vybralo se 27 543 Kč a peníze využije obecně prospěšná společnost Sdílení z Telče, která provází na cestě stářím a nemocemi.
„Měli jsme tajný sen překonat sumu z loňského roku a trochu jsme se báli ho vyslovit nahlas, ale podařilo se. Máme z toho všichni ohromnou radost,“ vysvětluje organizátorka Pavla Dvořáková, která neopomněla poděkovat také EA Business hotelu Jihlava, který poskytl prostory k realizaci Charitativního bazaru, aniž by požadoval jakékoliv nájemné. „Víte, možná se to nezdá, ale ten prostor, ve kterém se už druhým rokem bazar konal, má svou atmosféru a ta opravdu funguje skvěle,“ dodává s úsměvem Pavla Dvořáková.
K velkému překvapení organizátorů lidé přispěli, i když si například žádný nový kousek do šatníku nebo botníku nevybrali. „Dokonce dva návštěvníci věnovali částku 1 000 korun jen, aby podpořili paliativní péči, protože ji každý pravděpodobně budeme potřebovat,“ vyzdvihla Pavla Dvořáková.
Částku organizátoři věnují obecně prospěšné společnosti Sdílení z Telče. „Tuto organizaci jsme si vybrali proto, abychom se poklonili práci, kterou dělají. Nejenže lidé v rámci bazaru přispěli na jejich záslužnou činnost, ale zároveň se o této organizaci něco málo dozvěděli. Je dobré vědět, že když se blíží konec vašeho života, že na to člověk nemusí být sám a že jsou tady lidé, kteří mu moc rádi pomohou,“ zdůrazňuje další z organizátorek Eva Nevoralová a připomíná, že oba dva dny se návštěvníci charitativního bazaru mohli setkat s fundraiserkou Sdílení Telč Evou Švecovou, která jim organizaci ochotně představovala.
Propojení Charitativního bazaru s kavárnou se loni osvědčilo, proto si i letos mohli návštěvníci nakupování zpříjemnit v improvizované kavárně si popovídat nad hrnkem kávy nebo punče. O kompletní chod kavárny se staral Zdeněk Čeřovský. „Nejhezčí na tom všem je, že se lidé vracejí, protože loni byli spokojení, a to je pro organizátora ta největší odměna,“ uzavírá Zdeněk.
Dva úspěšné ročníky Charitativního bazaru MOCI Pomoci se vydařily, a tak se organizátoři nebrání uspořádání třetího ročníku. „Je to pěkná tradice a byla by škoda ji měnit. Tak tedy příští rok na shledanou,“ odpovídá tým bazaru jedním dechem a s úsměvem.

  • Facebook
  • Twitter