Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Cesty po Jihlavě od jara z nové perspektivy

/
/
/
714 Zobrazení



Jihlavané budou mít od 1. dubna možnost zpestřit si cestu do práce, do školy, na nákupy nebo za zábavou na sdílených kolech společnosti Nextbike Czech republic. V ulicích bude k dispozici 112 mechanických kol české výroby na více než 50 strategicky rozmístěných stanovištích.

Bikesharing je fenomén, kterému se daří růst na celém světě. Pomáhá eliminovat počet aut ve veřejném prostoru, svou nulovou uhlíkovou stopou si rozumí s udržitelným rozvojem měst a k tomu motivuje obyvatele k zdravějšímu životnímu stylu.

Díky podpoře města Jihlava budou mít Jihlavané možnost výpůjčky kola na 15 minut zdarma.  Kolo je v současnosti nejrychlejším dopravním prostředkem ve městech na vzdálenost do tří kilometrů. Podle dat společnosti nextbike je v současnosti až 90 % výpůjček kol využíváno právě na jízdy do patnácti minut.

V České republice má aplikace už 250 tisíc uživatelů a komunita stále roste. Od začátku fungování služby v roce 2019 už v České republice proběhlo 4,4 milionů výpůjček a ušetřilo se tak na úkor automobilové dopravy až 770 tun CO².

K registraci do služby je nejjednodušší využít chytrý telefon a stáhnout si aplikaci nextbike. Registrace je otázka pár kliků a verifikace identity probíhá prostřednictvím propojení s platební kartou. Proto je během registrace vyžadovaná i záložní částka 50 Kč, která je poté ihned převedena na kredit k jízdě. Uživatel se tak nemusí bát, že by přišla jediná koruna vniveč. Při samotném půjčení stačí načíst QR kód kola a potvrdit, čímž se automaticky odemkne a je připravené k osedlání. 

Video ukazuje, jak fungují kola v Praze

  • Facebook
  • Twitter