Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Češi budou na softbalovém Euru nejhůř třetí, porazili i silné Dány

/
/
/
1040 Zobrazení



Sedm zápasů – sedm výher. Takové skóre zatím mají čeští softbalisté na domácím mistrovství Evropy, které hostí Havlíčkův Brod. Vítězstvími národní tým ve čtvrtek vstoupil i do čtvrtfinálové skupiny – nejdřív porazil Izrael 10:0 a pak i favorizované Dánsko 7:0.

Až během čtvrtého dne evropského šampionátu na sebe narazili dva nevětší favorité na zlaté medaile. Úvod utkání Česko – Dánsko byl vyrovnaný. Na první doběhy si zaplněná Hippos aréna musela počkat až do třetí směny, ve které Češi díky odpalům Václava Svobody a Michala Kolůcha získali náskok 2:0. Další bod si pak národní tým připsal ve čtvrtém dějství po homerunu Tomáše Petra.

V páté směně pak český výběr přežil kritickou situaci. I kvůli chybě v obraně totiž Dánové obsadili všechny tři mety, nadhazovač Michael Bala ale i za této situace vyřadil tři dánské pálkaře a soupeři skórovat nedovolil.

O vítězství Češi definitivně rozhodli v šesté směně, nejprve si dvoubodový homerun připsal Václav Svoboda a o chvíli později poslední dva body v zápase dalším dlouhým odpalem zajistil Patrik Kopečný, který tak stanovil konečné skóre na 7:0.

Podobně jednoznačný průběh měl taky odpolední duel českého týmu s Izraelem. Domácí výběr už v první směně získal šestibodový náskok, další čtyři doběhy pak Češi proti bezmocnému soupeři zaznamenali ve čtvrtém dějství a vyhráli vysoko 10:0.

V pátek 29. června zakončí čeští softbalisté své účinkování ve čtvrtfinálové skupině zápasem proti Holandsku. Duel začíná ve 13.30. Bez ohledu na výsledek je jasné, že Češi mají jistý postup přímo do semifinále, ke kterému nastoupí ve 20.30. Kdo bude jejich soupeřem, zatím není jasné. Oba zápasy národní tým bude hrát opět v havlíčkobrodské Hippos aréně.

Díky dosavadním výsledkům je už taky zřejmé, že český tým nemůže na turnaji skončit hůře než na třetí pozici. To kromě medailové jistoty znamená, že má jistou účast na mistrovství světa, které se bude příští rok konat v Praze a v Havlíčkově Brodě. O zbylá dvě účastnická místa můžou ještě bojovat Dánové, Nizozemci a Britové.

Čtvrteční výsledky ve čtvrtfinálové skupině: Nizozemsko – Velká Británie 2:1, Dánsko – Belgie 15:0 (utkání skončilo po 3. směně), Česko – Izrael 10:0 (utkání skončilo po 4. směně), Nizozemsko – Belgie 11:1 (utkání skončilo po 4. směně), Velká Británie – Izrael 7:2, Česko – Dánsko 7:0 (utkání skončilo po 6. směně).

Tabulka čtvrtfinálové skupiny:
1. Česko 4 zápasy/4 výhry
2. Dánsko 3/4
3. Nizozemsko 3/4
4. Velká Británie 2/4
5. Belgie 0/4
6. Izrael 0/4

Páteční program v Havlíčkově Brodě:
9.00 Belgie – Izrael
11.15 Dánsko – Velká Británie
13.30 Česko – Nizozemsko
17.30 3. ze čtvrtfinálové skupiny – 4. ze čtvrtfinálové skupiny (A)
20.30 Vítěz čtvrtfinálové skupiny – 2. ze čtvrtfinálové skupiny (B)
Pozn.: Vítěz utkání (B) postoupí přímo do sobotního finále. Poražený ze zápasu (B) se v sobotu odpoledne sehraje utkání s vítězem utkání (A) o postup do finále. Poražený ze zápasu (A) na turnaji skončí čtvrtý. Vítěz utkání (A) si zároveň zajistí účast na mistrovství světa, poražený nikoli. Už nyní je jisté, že český tým v pátek bude hrát v zápasu (B).

  • Facebook
  • Twitter