Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Centrum pro rodiče s dětmi Kopretina ve Velkém Meziříčí slaví deset let s Charitou

/
/
/
677 Zobrazení



Velkomeziříčské mateřské centrum bylo založeno více než před deseti lety z iniciativy Kateřiny Urbanové, ke které se brzy připojily další dobrovolnice. Maminky se tehdy začaly scházet v mateřské školce Sokolovská. Poté se centrum přesunulo do prostor, které užívá dodnes v ulici Ostrůvek 2.

V roce 2008 převzala zaběhlé centrum Oblastní charita Žďár nad Sázavou jako jednu z dalších poboček centra pro rodiče s dětmi Kopretina.

„Našich deset let chceme oslavit společně s veřejností. Proto připravujeme na Ostrůvku na úterý 15. května od 15.00 narozeninovou oslavu.

Kopretina slaví 

Těšit se můžete na slavnostní přípitek, narozeninový dort, soutěže a divadlo,“ vzkazuje nejen rodičům na mateřské či rodičovské dovolené Marie Kosourová, koordinátorka velkomeziříčského centra.

Centrum pro rodiče s dětmi Kopretina je otevřeno široké veřejnosti. Největší zájem o akce Kopretiny projevují samozřejmě rodiče s malými dětmi. Těm účast na programech napomáhá vyjít ze sociální izolace, která je na rodičovské či mateřské dovolené často ohrožuje.

Program nabízí prostor ke sdílení zkušeností a rozvoji rodičovských dovedností.

Plakát oslav

Rodiče si mohou zvolit přednášky s odborníky z různých oborů, ať již s psychology, výživovými poradci, laktačními poradci, speciálními pedagogy či lékaři. Kopretina současně vytváří i prostor, kde si děti postupně a nenásilně zvykají na větší kolektiv, který je čeká v mateřské škole a později i na základní škole.

„Otevřeno máme po celý týden vždy od 8.00 do 13.00. Ve středu odpoledne od 14.00 do 18.00 si přijdou na své rodiče, kteří se rádi věnují kreativní činnosti,“ upřesňuje Marie Kosourová.

  • Facebook
  • Twitter