Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Bystřice se vrátila do doby Baroka

/
/
/
279 Zobrazení



V baroku patřil tanec k jedné z největších společenských událostí, kdy se panstvo mohlo nejen bavit, ale také seznámit. Ovšem k takové tanci patřila také dobrá hudba, které zněla v zámeckých sálech. Druhou listopadovou neděli se takové malé Baroko přesunulo také do kulturního sálu v Bystřici nad Pernštejnem, kde zněla Hudba Tanec Baroko.

Hudba Tanec Baroko (pastva nejen pro oko) byl název akce, v níž se spojil Smyčcový orchestr N. Kyjovského z Bystřice nad Pernštejnem se svými hosty, pod vedením dirigentky Lenky Macháčkové a soubor historického tance Alla Danza Brno – Baroque.

Společně pak vrátili všechny posluchače do doby krále Ludvíka XIV., řečeného Král Slunce. Někteří si možná ještě pamatují noční koncert barokní hudby zakončený autentickým ohňostrojem na živě provedenou Händelovu hudbu k ohňostrojům. Do kulturního domu se ohňostroj sice nevešel, ale o to více se tančilo. Taneční soubor Alla Danza Brno, který se věnuje studiu a dobově poučené interpretaci dvorských tanců z přelomu 17. a 18. století, dokonce vyzval i přítomné v sále včetně pana starosty Martina Horáka, kteří si tak mohli na vlastní kůži, tedy spíše nohy, takový originální tanec vyzkoušet.

  • Facebook
  • Twitter