Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Budkování na Orlíku pomůže vyřešit ptačí bytovou krizi

/
/
/
773 Zobrazení



Nedostatek bytů není problém jen pro lidi, ale třeba i pro sýkorky. U nich je ale řešení jednoduší, protože stačí pár prkýnek na vhodnou ptačí budku. Pomoct vyřešit ptačí bytovou krizi můžete v sobotu 1. září na hradě Orlíku nad Humpolcem, kde se od 10.00 uskuteční akce nazvaná Budkování.

„Z připravených dílů zde může každý vlastnoručně zhotovit ptačí budku,“ vysvětluje Pavel Koubek ze sdružení Zelené srdce, které akci po sedmé pořádá. Díky podpoře, kterou se podařilo na tuto akci získat od Města Humpolec a Kraje Vysočina, si budete moct budku odnést zdarma na svou zahradu za podmínky stlučení jedné další budky, kterou sdružen í použije na podporu pěvců v okolních lesích. V minulých letech bylo jen v městských parcích v Humpolci rozmístěno sedmdesát budek, které jsou obsazeny až ze sedmdesáti procent. „Toto číslo ukazuje, že vhodných míst pro hnízdění je opravdu nedostatek a sýkorky a další druhy budky rády obsazují,“ vysvětluje Pavel Koubek.

  • Facebook
  • Twitter