Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Brodské gymnázium navázalo novou partnerství s německou školou

/
/
/
1252 Zobrazení



Gymnázium Havlíčkův Brod dlouhodobě podporuje jazykové vzdělání svých studentů spoluprací s partnerskými školami v zahraničí. Letos v únoru do seznamu přibylo gymnázium v německém Schriesheimu.

„Získávání praktických jazykových a kulturních zkušeností z partnerských zahraničních škol patří k podstatným aktivitám, jimž se brodské gymnázium systematicky věnuje. V současné chvíli mohou naši studenti takové zkušenosti získávat při pobytech v Nizozemí (Brielle), Francii (Niortu), jižní Itálii (Catanzaro Lido), Finsku (Mäntsälän Lukio) a v neposlední řadě na Slovensku (Spišská Nová Ves). K těmto destinacím se od února 2019 přidává nová partnerská škola – gymnázium v německém Schriesheimu,“ popisuje organizátor  výměn Aleš Říman.

Schriesheim je město s asi 15 000 obyvateli ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Odtud přijedou koncem února do Havlíčkova Brodu studenti tamějšího gymnázia, aby strávili několik dní se svými českými vrstevníky z Gymnázia Havlíčkův Brod. „Ubytováni budou v hostitelských rodinách a na programu je kromě prohlídky gymnázia, Havlíčkova Brodu, Prahy, Třebíče a Zelené hory také společné muzicírování. Přijede totiž 19 členů místního školního orchestru se svými učiteli, aby zde předvedli svůj repertoár. Ani naše gymnázium nezůstane pozadu. Členové školního pěveckého sboru pilně zkouší české a moravské lidové písně. Oba soubory pak nastudují jednu společnou skladbu. Vrcholem setkání bude závěrečný koncert, který se uskuteční ve čtvrtek 28. února v 18 hodin. Všichni jste srdečně zváni,“ uzavírá Říman.

  • Facebook
  • Twitter