Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Britská rocková kapela Uriah Heep oslaví v Havlíčkově Brodě padesátiny

/
/
/
1720 Zobrazení



Padesát let uplynulo na přelomu roku 2019 a 2020 od vzniku Uriah Heep, jedné z největších legend hardrockové hudby, která nyní přijíždí na tři dny do České republiky a koncert na Vysočině bude jedním ze tří.

Jméno si kapela vypůjčila od stejnojmenné záporné postavy z románu Charlese Dickense David Copperfield. Jejich manažér tehdy využil skutečnosti, že byl vánoční trh v Británii zaplavený Dickensovými knihami a na rok 1970 připadalo sté výročí spisovatelova úmrtí.

Kulturní dům Ostrov v Havlíčkově Brodě se stane po několika letech znovu místem, kde se rockoví pamětníci budou moct setkat s kapelou svého mládí. Kapela Uriah Heep vydala v září 2018 svou pětadvacátou desku nazvanou Living The Dream, která znovu dokazuje, že hráčům stále nechybí energie.
Její současná sestava se ustálila v roce 2013 a ze zakládající sestavy uslyší a uvidí fanoušci jen kytaristu Micka Boxe, kterého doplní zpěvák a showman Bernie Shaw, klávesista Phil Lanzon, baskytarista Davey Rimmer a bubeník Russell Gilbrook.
V své hudbě spojuje skupina různorodé styly rocku od progressive rocku, hard rock, přes heavy metal, jazz až po příležitostné country. Jejich skladby jim zajistily velkou popularitu jak ve Velké Británii, tak také na kontinentě, fanoušci po celé světě je odměnili tím, že si koupili na 30 milionů nosičů s jejich skladbami.
Některé z nich nebudou chybět na koncertu, kde zazní jak ty z novějších alb včetně toho posledního, tak také klasické hity, z nichž některé v Česku doslova zlidověly, jako je Lady in Black z z alba Salisbury (1971). Mezi další hity pak patří Easy Livin’ z alba Demons and Wizards (1972), Sweet Loraine z alba The Magician’s Birthday (1972) a Stealin’ z alba Sweet Freedom (1973).
Kapela po koncertech ve čtvrtek 30. ledna v Plzni a v pátek 31. ledna v Havlíčkově Brodě zakončí česko-moravské miniturné vystoupením v ostravské Garage. Fanoušci se jim i tentokrát odměnili tím, že pořadatelé mohou hlásit ve všech třech místech vyprodáno.

  • Facebook
  • Twitter