Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Silnice II/360 mezi Oslavičkou a Rudíkovem projde rekonstrukcí

/
/
/
1351 Zobrazení



V pondělí 10. února odstartují práce na silnici II/360 mezi Oslavičkou a Rudíkovem na hranicích Žďárska a Třebíčska. Stavba v délce 2,2 kilometru zahrnuje nejen kompletní rekonstrukci komunikace, ale také demolici původního a výstavbu nového mostu přes železniční trať.

Úplná uzavírka silnice je pak plánována od začátku dubna. Zhotovitel, kterým je sdružení firem OHL ŽS, a. s., a Inženýrské stavby Brno, s. r. o., má podle smlouvy zprovoznit zmodernizovaný úsek do 31. října 2020.

Výsledkem modernizace komunikace bude optimalizace šířkových, směrových a výškových parametrů v kategorii S 9,5/70, výstavba autobusových zálivů a terénní a vegetační úpravy. Jde o další příspěvek k modernizaci Páteřní silniční sítě Kraje Vysočina. Cena díla včetně DPH činí téměř 116 milionů korun. Stavba bude spolufinancována z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu.

  • Facebook
  • Twitter