Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Beseda o Maroku v Havlíčkově Brodě

/
/
/
595 Zobrazení



Krajská knihovna Vysočiny (KKV) uspořádala ve velkém sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě v pondělí 8. června cestopisnou přednášku o Maroku s Radomírem Čížkem, který je rodákem ze Šumperku.

Jeho povoláním je hokejový trenér mládeže a ve svém volném čase se zabývá cyklocestováním a ultravytrvalostní cyklistikou. V květnu 2019 za 14 dní ujel na kole přes 1700 kilometrů , překonal 14 horských průsmyků ve výšce přes 2000 m. Nejvyšším vrcholem byl Tirsafane ve výšce 3071m. Cestovatel poznával, jak se šlape při teplotě 42 °C. Vyprávěl příběh o rozbitém kole v horách a jeho opravě domorodci. Na své cestě měl možnost přespat u několika rodin v zapadlých vesničkách. Dvakrát dokonce u nomádů pasoucích kozy a ovce ve výšce přes 2 500 metrů.

„V pondělí 14. září od 18.00 budou manželé Lenka a Václav Špillarovi vyprávět o cestování v Senegalu,“ pozvala Ludmila Bouchnerová na další z mnoha akcí KKV.

  • Facebook
  • Twitter