Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Benefiční ochotnické vystoupení přineslo Bárce přes čtvrt milionu

/
/
/
412 Zobrazení



Ochotníci z Rantířova v prospěch Bárky – domácího hospice uspořádali benefiční vystoupení. Místo prvotně plánované jedné produkce, nakonec kvůli velkému zájmu odehráli dvě. Divadelní sál v DKO Jihlava navštívilo dohromady bezmála tisíc lidí a na vstupném a dalších dodatečných finančních darech se vybralo 261 484 korun.

Ochotníci z Rantířova dvakrát vyprodali obecní kulturní dům kultovní hrou Divadla Járy d Cimrmana – Dobytí severního pólu. Vedení DKO Jihlava jim následně nabídlo uspořádání vystoupení ve velkém divadelním sále. Společně se pak domluvili, že se zcela zřeknou jakéhokoliv profitu a kompletní výtěžek bude věnován na dobročinné účely. Tomáš Novotný, starosta Rantířovy vystupující v roli náčelníka, Čecha Karla Němce, komentoval po skončení akce směřování výtěžku s úsměvem a nadšením: „Nikdy nás nenapadlo, že by naše zábava mohla někomu pomoc, a toto je vskutku nad očekávání. Členové souboru měli s činností Bárky zkušenosti a rozhodnutí, že se jí pokusíme pomoci, bylo jednohlasné. Moc jsme si to užili a všem návštěvníkům děkujeme.“

Po začátku předprodej bylo vystoupení v 19.00 vyprodáno v podstatě za dva dny. Pro velký zájem o další lístky došlo k rozhodnutí uskutečnit ještě vystoupení v 17.00. Nakonec zbylo na pokladně jen devět vstupenek do posledních řad na balkoně. „Takový zájem o lístky jsme dlouho nezažili a výjimečná byla i atmosféra v sále. Skvělá hra, výkony herců a cíl pomoci Bárce lidi spojil a vytvořil nezapomenutelný zážitek,“ dodal Petr Palovčík, jednatel společnosti DKO Jihlava, které své zázemí poskytla zcela zdarma.

Bárka – domácí hospic, který je součástí Oblastní charity Jihlava, využije výdělek na pořízení nové dodávky, která umožní rozvoz kompenzačních pomůcek ke klientům. Přičemž jde především o polohovatelná lůžka, oxygenátory a další. „Jsme dojatí a nadšení. V sále panovala skvělá atmosféra a slovy nedokážeme vyjádřit vděk k ochotníkům, pořadateli a hlavně dárcům – divákům“ říká Markéta Brestovská, vedoucí Domácího hospice Bárka.

Posláním Bárky je prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožnit těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých.

  • Facebook
  • Twitter