Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Benefiční koncert pro Domácí hospic Vysočina ve Stříteži

/
/
/
816 Zobrazení



Ve Stříteži se v sobotu 27. října od 15.00 odehraje už sedmý benefiční koncert od opravy varhan v tamním kostele sv. Floriána. Dosud zde návštěvníci přispívali dobrovolným vstupným na opravu kostela, tentokrát pořadatelé výtěžek poprvé věnují na jiný účel – ve prospěch Domácího hospice Vysočina.

Slavnostní koncert k 90. narozeninám Luboše Sluky, rodáka z východočeského Opočna, druhého nejstarších žijícího hudebního skladatele, který mimo žánru opery a baletu zasáhl do všech hudebních oborů, napsal také čtyři sbírky básní v japonské formě Haiku.

Hudební dílo Luboše Sluky, překročilo nejen regionální, ale i celorepublikový význam, a zároveň vychází zcela nepochybně z tradic kraje. Luboš Sluka ve svém rozsáhlém díle neoddiskutovatelně vychází z tradic svého rodiště a svou tvorbou přispívá k rozšíření povědomosti o kraji i v mezinárodním měřítku.

Na repertoáru budou skladby Luboše Sluky, skladatele s mimořádně širokým tvůrčím rozhledem. Mimo komorní, vokální, symfonické a duchovní tvorby je autorem hudby k 75 filmům, desítkám televizních děl, ale také autorem taneční a populární hudby.

Ve Stříteži zazní duchovní hudba v provedení členů souboru opery Národního divadla v Praze a populární skupiny 100 zvířat. Koncert pořádá obec Střítež pod záštitou Římskokatolické farnosti Polná.

  • Facebook
  • Twitter