Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Agresivní útočník napadl na ulici v Třebíči náhodného muže

/
/
/
995 Zobrazení



Kriminalisté v Třebíči objasnili společně s policisty obvodního oddělení v Třebíči násilný trestný čin, ke kterému došlo na začátku týdne v Třebíči. Agresivní útočník na ulici bezdůvodně napadl a zranil náhodného muže, který zde stál se svými přáteli.

„Případ pro třebíčské policisty začal, když přijali v pondělí 15. října před desátou hodinou večer oznámení o fyzickém napadení na Karlově náměstí. Do lokality, kde k útoku došlo, ihned vyjely policejní hlídky, na místě již zasahovali strážníci městské policie. Podezřelého muže, který se choval značně agresivně, policisté zajistili. Jednalo se o osmadvacetiletého muže z Prahy, který byl pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 1,62 promile alkoholu.
Napadený muž utrpěl při útoku zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v třebíčské nemocnici.
Podezřelého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění směřoval přímo do policejní cely,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Kriminalisté na základě výsledků prověřování zadrželi pachatele. „Osmadvacetiletý muž z Prahy byl obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, přečinu výtržnictví a přečinu nebezpečného vyhrožování,“ dodal Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti už opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, opakovaně byl odsouzen také za výtržnictví. Naposledy byl nad ním vynesen odsuzující rozsudek soudu letos v srpnu, kdy byl muži uložen podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou pěti let.

„Osmadvacetiletý muž byl obviněn z toho, že v pondělí 15. října na Karlově náměstí v Třebíči před desátou hodinou večer fyzicky napadl náhodného muže, který v tu dobu stál se svými přáteli u motocyklu. Nejdřív začal všechny slovně urážet a vyhrožovat jim. Napadeného muže poté kopl nohou a udeřil ho pěstí do oblasti hlavy. Fyzickému násilí se napadený i jeho přátelé snažili bránit. Útočník poté při odchodu ještě shodil na zem motocyklovou helmu, kterou tím poškodil. Dále obviněný muž napadenému vyhrožoval dalším násilím vůči němu i jeho blízkým,“ dodala Jana Kroutilová.

Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby a poté policisté osmadvacetiletého muže eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřel vedoucí třebíčských kriminalistů.

  • Facebook
  • Twitter