Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Koncertní oslava Chotěbořského big beatu 70

/
/
/
1231 Zobrazení



Akce nazvaná Chotěbořský big beat 70 se uskutečnila v Chotěboři v Tančírně Panského domu v pátek 22. října od 20.00. Pro pamětníky byla příležitost po mnoha letech si poslechnout skupiny Mercury a Atlantik, které hrávaly na tanečních zábavách v době jejich mládí.

„Jsem velmi rád, že jsme se potkali, a doufejme, že budeme potkávat pravidelně. Je skvělé, že dnešní akce, kterou plánujeme 2,5 roku, vyšla. Vystoupí kapela Mercury, která slaví padesát let,“ uvedl večer Pavel Halama, majitel Panského domu a neúnavný pořadatel koncertů.
Po úvodu začala hrát kapela Mercury skladbu Walkin in The Park od skupiny Colosseum. Následovaly skladby od skupin Deep Purple, Free, Jehro Tull, Rainbow a Vladimíra Mišíka. Mercury měli úspěch a zahráli v obsazení: Vladimír Rada Uttendorfský – kytara zpěv, Jiří Uttak Uttendorfský – zpěv, kytara, Nicol Jung Uttendorfská – zpěv, Roman Sušil – basa, Jaroslav Bořík Bořil – klávesy, housle a Petr Pencroft Jirák – bicí.
Začátek a první veřejné vystoupení Mercury popsal Vladimir Uttendorfský: „Poprvé jsme hráli v červenci 1971 ve Světnově u Žďáru nad Sázavou. “

„Neznám kapelu, která hraje od vzniku po současnost ve stejné sestavě skoro padesát let,” uvedl kapelu Atlantik Pavel Halama. Jan Stehno trochu poopravil historii skupiny a vyjmenoval členy, kteří se v začátcích vystřídali v Atlantiku. Skupina Atlantik hrála v sestavě: Jiří Štekl – basa, Jiří Císař – klávesy, Vladimír Stehno – bicí, a Jan Stehno – kytara a zpěv. Atlantik potěšil pamětníky odehráním skladeb od Creedence Clearwater Revival, Deep Purple, Uriah Heep a Rolling Stones. „Zkoušeli jsme čtyřikrát. Velmi se nám to líbilo a s Pavlem Halamou přemýšlíme udělat koncert před Vánoci,” dodal Vladimír Stehno z Atlantiku.

Poslední vystoupení patřilo kapele 3 x Jan Band. Shodou okolností všichni členové neznámé hudební skupiny mají křestní jméno Jan a proto vznikl název 3 x Jan Band: Jan Friml – bicí, Jan Koudy Mádlo – basová kytara, a Jan Stehno – kytara, zpěv. Své hraní začali skladbou Mrs. Robinson od dvojice Art Garfunkel a Paul Simon. Následovaly hity od Creedence Clearwater Revival, R.E.M., Deep Purple, Johna Lennona, Pink Floyd a Beatles. Pro návštěvníky byl koncert 3 x Jan Band “šokující” v dobrém slova smyslu.

„Všechny kapely byly fantastické, ale z těchto kluků mi spadla brada. Navrhuji jim i divákům 8. dubna 2022 tady, Michal Pavlíček slaví 65 let se svým bandem. Jestli budou souhlasit, tak by je 3x Jan Band mohli předskakovat,” uzavřel Pavel Halama. Všechny skupiny zahrály na výjimečném koncertě skladbu Smoke on the Water od Deep Purple. „Ukázali jsme si navzájem playlisty a zjistili shodu se skladbou Smoke on the Water. Každá kapela tento hit hraje trochu jinak, a tak jsme rozhodli, že ji zahrají všichni,” vysvětlil Jiří Uttendorfský.

  • Facebook
  • Twitter