Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oprava most u Rantířova postupuje, hotový by měl být v polovině listopadu

/
/
/
545 Zobrazení



V Rančířově na Jihlavsku na silnici I/38 pokračuje oprava mostu ev. č. 38–072. Dokončené zasunutí turbosideru a momentálně probíhá dláždění jeho dna z lomového kamene a úprava koryta na vtoku i výtoku a zemní práce, jako je odkopávka šikmých ploch nad vtokem a výtokem.

Plochy budou nově vydlážděny lomovým kamene do betonu. Na vtokové části je už například dokončeno nové revizní schodiště a dokončuje se také kaskádový skluz navazující na odvodnění komunikace. Práce probíhají už bez dopravního omezení. Kyvadlově řízená doprava semafory bude v místě zřízena pouze nárazově podle potřeb stavby pro umístění stavební techniky do vozovky, například při složení kameniva na šikmé plochy. Jinak se zemní práce provádí ručně z důvodu velkého sklonu dosahujícího 75 stupňů.

Uvedení mostu do provozu je v plánu 13. listopadu, nicméně v listopadu a prosinci budou probíhat podle klimatických podmínek dokončovací práce, odstranění šikmého sjezdu z I/38 k vtoku, úprava svahů, osetí, náhradní výsadba, úprava dočasných záborů jejich uvedením do původního stavu.

  • Facebook
  • Twitter