Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Do Havlíčkova Brodu míří chirurgové, budou se vzdělávat

/
/
/
1003 Zobrazení



Do Havlíčkova Brodu se sjedou v pátek 14. června ortopedi z celé republiky. Brodští ortopedi totiž pořádají celodenní odborný seminář a pozvali si specialisty z různých ortopedických klinik.

Přednášejícími budou například Jiří Gallo z Ortopedická kliniky FN Olomouc, David Jahoda z I. ortopedické kliniky UK 1. LF a FN Motol nebo Jaroslav Štěrba z Kliniky dětské onkologie FN Brno a Tomáš Tomáš z I. ortopedické kliniky FN u sv. Anny v Brně.

Odborný seminář, který je zároveň akcí Spolku lékařů českých v Havlíčkově Brodě a okresního sdružení České lékařské komory v Havlíčkově Brodě. Kromě exkurzu do historie brodské ortopedie z úst primáře ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod a garanta celé akce Pavla Kubáta se budou ortopedi věnovat aktuálním trendům v diagnostice a léčbě ortopedických onemocnění. Zabývat se budou problematikou dětským deformit páteře či léčbě sarkomů u dětí, endoprotetice či léčbě infektů kloubních náhrad a dalším tématům.

Brodská ortopedie si touto akcí připomene i 60. let vzniku samostatného ortopedického oddělení v naší nemocnici. Přestože přednostou a zakladatelem nemocnice byl František Zahradnický, profesor a předseda ortopedické společnosti, který se zasloužil o rozvoj československé ortopedie – oddělení jako samostatný celek vzniklo v Brodě až mnohem později. Profesor Zahradnický zde ortopedické operace vykonával už ve dvacátých letech, v době, kdy jediným odborným pracovištěm v naší republice byla ortopedická klinika profesora Chlumského v Bratislavě. Vznik ortopedického oddělení je spojován se jménem Václava Mičky až v roce 1958. V současné době brodská ortopedie uskuteční cca 2300 operací ročně.

  • Facebook
  • Twitter