Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V pátek hořel les v Dolní Jablonné a pergola v Beneticích

/
/
/
761 Zobrazení



U dvou požárů zasahovali v pátek 13. dubna odpoledne hasiči na Havlíčkobrodsku, v obou případech se škoda pohybovala v řádu tisíců, hasiči ale uchránili statisícové škody.

K hořícímu lesu v Dolní Jablonné vyjeli profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu společně s dobrovolnými hasiči z Přibyslavi a jednotkou Čepro, a. s., Šlapanov po jedné hodině odpoledne.
„Na likvidaci požáru na ploše přibližně 50×100 metrů nasadi

li hasiči jeden vysokotlaký vodní proud a tři vodní proudy. Po necelých dvaceti minutách od ohlášení na tísňovou linku měli hasiči už požár pod kontrolou.
Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku pět tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 200 tisíc korun,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině, s tím, že příčina vzniku požáru zůstává nadále v šetření.

Po páté hodině pak zasahovaly tři jednotky hasičů u střechy pergoly v Beneticích u Světlé nad Sázavou.

Zásah v Beneticích, foto: HZS Kraje Vysočina

„Na místo události vyjeli profesionální hasiče ze Světlé nad Sázavou a Ledče nad Sázavou společně s dobrovolnými hasiči ze Světlé nad Sázavou. Hasičům se podařilo velmi rychle požár uhasit za pomoci vysokotlakého vodního proudu. Z pergoly hasiči vynesli propanbutanovou lahev.
Před šestou hodinou odpoledne měli hasiči požár zcela zlikvidovaný. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 15 tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 500 tisíc korun. Jako příčinu vzniku požáru vyšetřovatel hasičů stanovil nedostatečnou izolaci průchodu kouřovodu dřevěnou střešní konstrukcí,“ uzavřela Petra Musilová.

  • Facebook
  • Twitter