Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři řidiči o víkendu na Vysočině s alkoholem za volantem, jeden zranil čtyři lidi

/
/
/
498 Zobrazení



K havárii, při níž se zranilo pět lidí, došlo v sobotu 11. srpna kolem třetí hodiny odpoledne. Šestatřicetiletý řidič vozu Škoda Octavia jel ve směru od Obrataně na Kámen a na křižovatce odbočoval směrem na Pacov, kde dostal smyk a čelně narazil do silničního svahu. 

„Při dopravní nehodě se zranil řidič a jeho čtyři spolucestující, tři z nich utrpěli vážná zranění. Řidič byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do pelhřimovské nemocnice, stejně jako další dva z havarovaného vozu ve věku šestnáct a dvacet let. Čtyřiapadesátiletého spolujezdce transportovali zdravotníci letecky do nemocnice v Českých Budějovicích s těžkým zraněním a čtrnáctiletého spolujezdce přepravila letecká záchranná služba do pražské nemocnice.
Policisté zjistili u řidiče dechovou zkouškou hodnotu 1,69 promile alkoholu. Obdobné hodnoty ukázaly i obě opakované zkoušky. Policisté zadrželi řidiči řidičský průkaz,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že dopravní nehodu policisté dále prověřují.

Další dva řidiče pod vlivem alkoholu zjistili policisté už v pátek
V pátek 10. srpna zastavili policisté před jedenáctou hodinou večer v Třebíči vůz Škoda Felicia, které jelo ve směru od ulice B. Václavka na Masarykovo náměstí. „Řidičem byl čtyřiatřicetiletý cizinec, řidičský průkaz při kontrole nepředložil. Policisté u něho provedli dechovou zkoušku, při které muži naměřili hodnotu 0,37 promile alkoholu. Cizinec požití alkoholu přiznal, před jízdou pil pivo,“ dodala Jana Kroutilová. Policisté řidiči na místě zakázali další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupku na úseku dopravy, který policisté dále šetří.

Sedmačtyřicetiletého řidiče vozu Škoda Octavia zastavila hlídka v pátek 10. srpna před třetí hodinou odpoledne v Křižanově. „Policisté zjistili, že řidič je zjevně opilý. Navíc se jednalo o muže, který má rozhodnutím městského úřadu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to do druhé poloviny příštího týdne. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 3,29 promile alkoholu. Také obě opakované dechové zkoušky byly pozitivní s hodnotou přes tři promile alkoholu. Opilý řidič již v další jízdě nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že případ policisté dále prověřují.

  • Facebook
  • Twitter