Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčská radnice dokončila některé investiční akce

/
/
/
686 Zobrazení



Radnice v Třebíči dokončila na konci léta některé rekonstrukce a investice do majetku, které měl na starost odboru správy majetku a investic. 
Rekonstrukce Horovy ulice 
Rekonstrukce byla zahájena 3. dubna a dokončena 31. srpna letošního roku a zahrnovala vodovod, kanalizaci, veřejné osvětlení, vybudování nové komunikace a přeložku telekomunikačních kabelů. Do konce září proběhne ještě kolaudace vodovodu a kanalizace, veřejného osvětlení a silnice. Celkově vyšly všechny práce na 3,2 milionu korun bez DPH.

Další mateřské školy jsou zateplené

Horova ulice v Třebíči

Zateplený obvodový plášť, střešní plášť, hromosvody a instalace vzduchotechniky. To jsou proměny tří mateřských škol v Třebíči, a to MŠ Lidická, Bartuškova a U Obůrky. Práce kromě zateplení zahrnovaly také například střešní povlakovou krytinu, instalaci nového hromosvodu a v případě školky Lidická také nové stříšky nad vstupy a venkovní svítidla. Do všech budov byly také v souladu s dotací na zateplení instalovány vzduchotechnické jednotky, které umí hlídat hladinu oxidu uhličitého a čidlem automaticky spustit do heren přívod čerstvého vzduchu. Hlavně v zimním období se nemusí větrat okny a teplo neuniká ven. Celková cena zateplení všech tří školek je 7,3 milionu včetně DPH, vzduchotechnika ve všech budovách je za 1,4 milionu včetně DPH.

Probíhá další etapa opravy dřevěné budovy říčních lázní na Polance

Říční lázně v Třebíči

V letošní etapě prací probíhá odstranění nátěrů a nový nátěr na nosných částech dřevěných konstrukcí. Práce zde budou probíhat až do 30. listopadu. V příští etapě se Fuchsova budova převlékáren dočká nátěrů zbylých konstrukcí (zábradlí, podbití, stěny), opravy sociálního zařízení a vybudování vsakovacího zařízení pro odvedení dešťových vod ze střechy objektu.

Rekonstrukce skokanského bazénu na Polance
Také skokanský bazén projde významnou opravou. V termínu od 10. září 2018 do konce května 2019 (včetně zimní přestávky od listopadu letošního do února příštího roku) zde budou probíhat dvě části opravy.

Zadní synagoga

První část zahrnuje stavební práce. Budou vybourány přelivné hrany a vybetonovány nové, odstraní se obkladačky, proběhne sanace a příprava pro polyuretanový nátěr. Na skokanské věži bude opraveno betonové těleso a plošiny budou opatřeny protiskluzovým nátěrem. Ve druhé, technologické části opravy budou provedeny zemní odkopy, výměny přívodních a odvodních trysek a napojení rozvodů ve stávající rozvodné šachtě. Cena rekonstrukce e 5,8 milionu bez DPH.

Fasáda na zadní synagoze bude opravena
Oprava zahrnuje otlučení nesoudržných omítek, budou provedeny nové vápenné omítky i lokální vysprávky poškozených částí omítek. Celá plocha uliční fasády bude přeštukována a natřena nátěrem na bázi vápna, v odstínu lomená bílá. Kamenný opěrák bude ošetřen biosanačním nátěrem a poté vápennou barvou. Parapety budou z pozinkovaného plechu v barvě zašlé mědi, okna budou zvenku natřená. Cena prací je necelých 230 tisíc korun bez DPH. Mimo tyto opravy bude do konce tohoto roku restaurován kamenný portál vstupu do synagogy.

  • Facebook
  • Twitter