Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Požáry humpolecké truhlárny způsobily 15milionovou škodu

/
/
/
1041 Zobrazení



Hned dvakrát se v tomto týdnu potýkali hasiči z Vysočiny s požárem truhlářské dílny v Humpolci. „Poprvé na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů z PS Humpolec a následně dobrovolní hasiči Kejžlice a Humpolec ve středu 11. července, kdy plameny způsobily škodu ve výši 800 tisíc korun,“ informoval Jan Horský z HZS Kraje Vysočina. O několik hodin později – v noci na čtvrtek v dílně hořelo znovu a v tomto případě hasiči předběžně vyčíslili škodu na 15 milionů korun. Nikdo se při požárech nezranil.

V prvním případě hasiči zjistili, že u dřevoobráběcího stroje hořely a doutnaly dřevěné deky. Příčina druhého požáru je zatím v šetření. Jeho rozsah byl však mnohem větší. Zasahovali profesionální hasiči z Humpolce a Pelhřimova a také jednotky dobrovolných hasičů obcí Kejžlice, Herálec, Želiv, Dolní Město a Humpolec s technikou – devět krát cisternová automobilní stříkačka-CAS a jeden dopravní automobil. Navíc v průběhu hašení byla povolána výšková technika-automobilní žebřík AZ 30.  „Hasiči zasahovali v dýchací technice a za pomoci výškové techniky prováděli hašení střechy truhlárny, která byla zasažena požárem na rozloze cca 120 m2,,“dodal na závěr Jan Horský.

Foto: HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter