Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Policisté v Jihlavě žádají o pomoc

/
/
/
746 Zobrazení



Jihlavští policisté žádají veřejnost o spolupráci při objasňování případu, při kterém došlo ke krádeži peněz v jihlavském obchodním domě. Neznámý muž odvedl pozornost obsluhy, dostal se až k bankovkám uvnitř pokladny a po jeho odchodu chybělo pět tisíc korun.

Průběh celé situace zaznamenala kamera, po neznámém muži policisté pátrají. V jeho blízkosti byli ještě další dva muži, také jejich totožnost by policisté potřebovali zjistit.

„Ke spáchání trestného činu došlo ve středu 25. července v Jihlavě. Před půl pátou odpoledne přišli k pokladně obchodního domu tři muži. Jeden z nich prošel a zůstal stát za pokladnou, zbývající dva stáli za sebou u pokladny. První v řadě začal s pokladním překotně komunikovat, naklánět se k němu a gestikulovat. Přívalem slov a gestikulace pokladního zmátl a odvedl jeho pozornost, když byla pokladna otevřená, sáhl dovnitř a vytáhl paklík bankovek. Ve stejné době druhý muž za ním začal komunikovat s ženou v řadě za nimi a třetí neznámý muž vyšel směrem k dalším lidem stojícím opodál, jejichž pozornost také zaměstnal dotazem. Muž u pokladny vzal z paklíku několik bankovek, paklík vrátil pokladnímu, poté komunikaci ukončil a postupně všichni tři odešli směrem k východu,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V současnosti se policisté obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost. „Potřebovali by zjistit totožnost všech tří mužů, zejména toho, který manipuloval s bankovkami z pokladny, jedná se o muže, který měl světlé oblečení, na hlavě nasazený klobouk a přes střed těla zavěšenou brašnu tmavé barvy. Také další dva muži měli u sebe tmavé brašny zavěšené stejným způsobem.

Žádáme občany, kteří muže na kamerových záznamech, případně některého z nich, poznají nebo mají informace, kde se v současné době nacházejí nebo pohybují, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu a vypátrání pachatele.

Pomoc veřejnosti je pro policisty velmi cenná. Aktuálně pomohli občané při objasňování případu fyzického napadení, ke kterému došlo v prostoru jihlavských hradeb. V souvislosti s tímto případem zjišťovali policisté totožnost dvou mladých mužů. Po zveřejnění výzvy v médiích se policii přihlásilo několik osob a poskytlo důležité informace, které vedly ke ztotožnění mladých mužů,“ dodala Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter