Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nová budova třebíčské nemocnice zahájí provoz na začátku října

/
/
/
851 Zobrazení



 V termínu 1.-4. října zahájí postupně provoz oddělení nově zrekonstruované budovy G Nemocnice Třebíč, kde se nachází hemodialýza, léčebna dlouhodobě nemocných (LDN), lůžka, která jsou součástí operačních oborů umístěných v budově C a také zázemí pro personál z ostatních budov.

Rekonstrukce začala na počátku letošního roku a v těchto dnech probíhá stěhování. Při rekonstrukci budovy G došlo ke změně dispozic jednotlivých pater. Nejnáročnější byly zásahy do střechy. Ta se musela rozebrat, protože budova je rozšířena o šest podlaží, kde se nachází vzduchotechnika. Součástí rekonstrukce je i vybavení novým nábytkem.
V budově bude nově hemodialýza. „Na hemodialýze je umístěno dvanáct lůžek a jedno je na zákrokovém sále,“ přibližuje Eva Tomášová, ředitelka nemocnice. Hemodialýza se původně nacházela ve vile, ale byla daleko od lékařů, od interního oddělení i od anesteziologicko-resuscitačního oddělení. V případě akutního pacienta byl jeho přesun po areálu složitější.
Kapacita lůžek na oddělení LDN v budově G je dvacet. Nemocnice Třebíč má celkem tři stanice LDN. Jedna se nachází v budově U, další se vrací zpět do zrekonstruované budovy G, kde byla i před stavebními úpravami, a třetí se nachází v Moravských Budějovicích.
Další patro obsadí lůžka, která budou součástí operačních oborů z budovy C. „Zde budeme pečovat o pacienty u nichž jsme provedli plánované, případně akutní jednoduché ortopedické, gynekologické a urologické zákroky v lokální, regionální nebo celkové anestezii,“ popisuje ředitelka nemocnice Eva Tomášová.
V rámci vybavení budovy G byla pro dialýzu pořízena nová úpravna vody splňující přísné předpisy pro výrobu demineralizované vody, dále pro stanici lůžkového oddělení pro chirurgické obory centrální monitorace, dávkovače a infuzní pumpy a dále například laryngoskopy, ambuvaky, svítidla, chladničky na léky a nová lůžka.
Rekonstrukci budovy financuje zřizovatel Kraj Vysočina. Jedná se o jednu etapu rozsáhlé stavební investice. Vybavení nového pavilonu a další vybavení pro návaznou péči v nemocnici je financováno z prostředků EU, Kraje Vysočina a z vlastních zdrojů nemocnice v celkové výši zhruba 120 milionu korun.

Urgentní příjem bude fungovat od ledna 2019
Další část, na které se v budově O stále pracuje, je ze západní strany. Právě zde je plánován urgentní příjem, který bude umístěn v prvním patře na místě jednoho z původního operačního sálu. Dále zde bude magnetická rezonance. Ze stavebních prací je ještě potřeba dokončit v této části radiologické pracoviště a vchody na urgentní příjem jak pro pěší, tak pro sanitní vozy. Urgentní příjem zahájí provoz 1. ledna 2019.

  • Facebook
  • Twitter