Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek má za sebou nabitý víkend

/
/
/
1119 Zobrazení



Havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek za sebou má další novou zkušenost – závody na polygonu v Hradci Králové, kde se nejednalo o klasický motodrom. 

„Musím říct, že první dojmy z tratě byly docela divoké, protože nejsem zvyklý na road racing, ale s každým dalším kolem se mi to začínalo líbit,“ popisuje nadšeně Prášek. První den měl hodně nabitý program, protože po kvalifikaci v Hradci na BMW a ho čekal rychlý přejezd na závody minibiků, které se konaly na dráze v Pardubicích. „Nad moje očekávaní jsem první i druhou kvalifikaci v Hradci vyhrál a porazil i tak zkušeného závodníka jakým je Marek Červený. Jakmile skočila 1. kvalifikace, tak jsem skočil do auta a jel jsem na závody minibiků, kde jsem bez tréninku startoval z posledního, tedy 17. místa. Tam jsem v prvním závodě po pádu jsem dojel třetí, a druhý závod jsem po stíhačce vyhrál a dokonce zajel traťový rekord ve své třídě. Jen jsem dojel závod, skočil jsem v kombinéze za volant a jel do Hradce, abych stihl druhou kvalifikaci,“ popisuje nabitý den Prášek.

Nedělní závod Volné nad 600ccm se jel na 18 kol, což na takto technickém okruhu velká porce. „Start do závodu jsem nad očekávání nepokazil a do první zatáčky jsem se ujal vedení. Nasadil jsem rychlé tempo, ale Marka Červeného jsem pořád slyšel za sebou. Po několika odjetých kolech mě Marek předjíždí na brzy do první zatáčky, kde jsem mu to hnedka vrátil, bohužel na další rovince mi vypadl kvalt a přišel jsem o vedení. Měl jsem obrovské problémy uchladit motorku, jak jsem jel těsně za Markem. Věděl jsem, že ho musím rychle předjet, to se mi podařilo na silné brzdy asi šest kol do cíle, pak jsem chytil dobré tempo, a po desetinách jsem začal získávat malý náskok. Závod se mi podařilo vyhrát, měl jsem vážně velkou radost, že jsme to s týmem dokázali,“ usmívá se Prášek.

„Necelou hodinu po prvním závodě se jel ještě doplňkový druhý závod, na který jsme nebyli úplně přichystáni, protože jsme nečekali, že po prvním závodě budou gumy roztrhané. Takže byl velký fofr, přezout, vyvážit gumy, vyměnit destičky, doplnit benzín, celou motorku přejít, ale měl jsem tam opět jako mechanika svého tátu, který všechno skvěle připravil,“ vypráví Prášek.

Závod se jel ve velkém tempu, tentokrát jen na 10 kol. „Po startu z prvního místa jsem se propadl na druhé za Máru, hnedka v prvním kole jsem chtěl jít do vedení, při výjezdu ze zatáčky jsme šli oba hezky do sebe, ale myslím si, že celou dobu jsme to měli pod kontrolou. Mára mě nakonec porazil a já dojel těsně druhý,“ popisuje Michal Prášek a dodává: „Byla to vážně zajímavá zkušenost a velké díky patří organizátorům celého závodu, protože udělali vážně hezké závody na které přilákaly velké množstvím diváků. Velké díky patří celému týmu Roháč & Fejta motoracing, zejména Pavlovi Roháčovi a všem našim reklamním partnerům, kteří nás podporují.“

  • Facebook
  • Twitter