Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva fanoušci obviněni z ohrožení pyrotechnikou na utkání v brodské Kotlině

/
/
/
618 Zobrazení



Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání trestné činnosti osmadvacetiletému muži z Havlíčkobrodska a čtyřiadvacetiletému muži z Prostějovska za vhození pyrotechniky mezi skupinu osob při hokejovém utkání v Havlíčkově Brodě. 

„Oba jsou podezřelí z toho, že 11. listopadu loňského roku na stadionu v Havlíčkově Brodě při hokejovém utkání mezi celky Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavo vhodili ze sektoru hostujících fanoušků zapálený dělobuch mezi skupinu osob. Starší z mužů zapálil dělobuch, který podal mladšímu muži a ten ho vhodil do míst pod tribunu. V té době se zde nacházelo několik pracovníků ostrahy a pyrotechnika explodovala v těsné blízkosti jednoho z mužů pořadatelské agentury. Ke zranění osob, které by si vyžádalo lékařské ošetření, nedošlo.
Policisté ihned po incidentu provedli na místě důkladné šetření a ztotožnili několik osob, které se v prostoru, odkud byla pyrotechnika vyhozena, nacházely. Mezi těmito lidmi byli i oba podezřelí muži. Na základě shromážděných důkazů policejní inspektor sdělil osmadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a čtyřiadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví ukončený ve stadiu pokusu,“ popsala událost policejní mluvčí Stanislava Miláčková.
Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení a zprávu o jeho výsledku předal policejní inspektor státnímu zástupci, který podal návrh na potrestání obou podezřelých mužů. Soudem následně vydal trestní příkaz. „Za takovou trestnou činnost lze v případě přečinu výtržnictví uložit trest odnětí svobody až na dva roky. U přečinu ublížení na zdraví se může jednat až o tříletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

V neděli 15. dubna se v Havlíčkově Brodě uskuteční hokejové utkání mezi celky BK Havlíčkův Brod a HC RT Torax Poruba.„V souvislosti s utkáním budou policisté plnit úkoly spočívající v ochraně bezpečnosti osob a majetku, zajištění klidu a veřejného pořádku. Důležitým úkolem policistů bude zamezit páchání přestupků a trestných činů a netolerovat žádné protiprávní jednání,“ uzavřela policejní mluvčí

 

  • Facebook
  • Twitter