Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zvuky rumunského venkova v jihlavské galerii

/
/
/
624 Zobrazení



Zvuková galerie IGLOO Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě pořádá další akci v rámci série Poslouchání v Igloo II. Tentokrát se zájemci setkají ve čtvrtek 25. dubna od 17.00 se Zvuky rumunského venkova, jak je připravila Anamaria Pravicencu.

„Rumunský venkov je dnes stejně idylický jako před sto lety, trhy se zvířaty uprostřed polí, vozy tažené koňmi, stáda ovcí blokující dopravu, krávy vracející se samy domů, děti hrající si v prachu ulice až do pozdních letních večerů, štěkající psi, ptáci. Během léta téměř všude mimo města rozptýlí ticho brzkého svítání kokrhající kohout. Výběr z terénních nahrávek připravila Anamaria Pravicencu.
Anamaria Pravicencu vystudovala kresbu a sochařství, zajímá se o zvuk a instalaci. Od roku 2006 je uměleckou ředitelkou skupiny Jumătatea plină, propagující ve svých pravidelných programech zvukové a hudební experimenty (Sâmbăta sonoră). Je kurátorkou portfolia SEMI SILENT a produkuje vlastní zvuková díla,“ zve kurátorka jihlavské galerie Lenka Dolanová.

Více informací na: www.semisilent.ro.

  • Facebook
  • Twitter